3 Aralık 2013 Salı

İhaleci ile Hizbulkontra simsarı aday

AKP, Kuzey Kürdistan’da ihaleci, kontra, işbirlik ne kadar isim varsa Kürtlere beledeyi başkan adayı olarak sunuyor.

Çiller’in eski Diyarbakır Temsilcisi Galip Ensarioğlu, yüklü ihalelerin ardından demir attığı AKP’de, bir kez daha sahaya sürülüyor. Ensarioğlu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı‘na aday gösterileceği açıklandı.


Batman adayı ise yine tanıdık bir isim olan Mehmet Emin Ekmen. Ekmen, Abdurrahman Kurt ile birlikte AKP-Hizbulkontra ittifakı için gayret gösteren bir isim. AKP Genel Merkezi’nin aktif bir çalışanı olan Mehmet Emin Ekmen’in son icraatı ise Hizbulkontra’nın HÜDA PAR’da yeryüze çıkan temsilcilerini Başbakan Erdoğan ile görüştürmek ve Batman’daki son cinayete katkı sunmak.
Ağrı adayı halen Belediye Başkanlığını sürdüren Hasan Arslan. Bir önceki seçimde hileyle koltuğa oturan Arslan için HPG Serhat Eyalet Komutanlığı’nın net hükmü var: İşbirlikçi ajan.

Van’da ise yine Muaviye islamı ekolünden biri olan Osman Nuri Gülaçar.
Türk Başbakan Erdoğan’ın bugün açıklayacağı diğer isimlerin de şunlar olduğu belirtildi:
Hatay: Sadullah Ergin
Urfa: Celalettin Güvenç
Bayburt: Mete Memiş
Erzurum: Mehmet Sekmen
Ardahan:Faruk Köksoy
Samsun: Yusuf Ziya Yılmaz
Iğdır: Mustafa Buluş
Hakkari: Osman Kızılban


Bingöl’de AKP’den toplu istifa

AKP’li Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yine AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi topluca istifa ettiklerini açıkladı. Konuya ilişkin Atalay, Çalbay ve istifa eden yöneticiler Şehitler Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada gerekçelerini sıralayan AKP Bingöl Belediye Başkanı Atalay, Bingöl’de yapılan temayül yoklaması ve anket çalışmasında açık ara ile tercih edildiğini belirterek, “Tercih edilmeme rağmen AKP’nin Bingöl’de aday arayışı içerisine girmesinden dolayı partiden istifa ettim” iddiasında bulundu. AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ise, belediye başkanına yapıldığını öne sürdüğü “haksızlık” nedeniyle kendisi ve yönetiminin istifa ettiğini açıkladı. Atalay ve Çalbay yanı sıra AKP’li 15 yönetici toplu istifa dilekçelerini AKP Genel Merkezi’ne ilettiği belirtildi. 

Çatlak Elazığ‘a da sıçradı

Öte yandan Bingöl’deki istifaların hemen ardından AKP Elazığ İl Başkanlığı’nın Ağın, Sivrice, Baskil ve Alacakaya ilçe teşkilatlarına yazı yazarak, istifalarını istediği öğrenildi. Yazıya henüz herhangi bir cevap verilmezken, tebliğe rağmen istifa etmeyen ilçe teşkilatlarının genel merkez tarafından feshedileceği ve bu ilçelere geçici yönetim atanacağı bildirildi.

Urfa’da protesto var

Urfa Valisi Celalettin Güvenç’in görevinden istifa edip, AKP Genel Merkezi’ne çağrılması ardından başlayan “Vali AKP’nin belediye başkan adayı olacak” söylentileri, Belediye Başkanı Fakıba yanlılarını isyan ettirdi. Çoğunluğu belediyenin taşeron işçisi yüzlerce Urfalı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı‘nda bir araya geldi. Meydanda davul-zurna ile halay çeken AKP’lilere hitaben konuşan Dr. Müslüm Sunay, sadece darbe dönemlerinde atama başkanların olduğunu, hiç bir şekilde ithal başkan kabul etmeyeceklerini vurguladı.
Belediye binası önünde sona eren yürüyüşün ardından kitle AKP ve valiye tepkisini slogan ve zılgıtlar ile gösterirken, protesto yoğun polisiye önlem altında sona erdi. 


Alana çıkan yurttaşların çoğunluğunun belediye işçisi olduğu gözlenirken, merkezi Urfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın, düzenlediği basın toplantısında Urfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın taşeron işçileri tehdit, baskı, zorlama ve şantajlarla kendi lehine eylem yaptırdığını ifade etti.


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder