8 Aralık 2013 Pazar

Gever Katliamı Ağrı'da Kınandı

Yüksekova’da (Gever) gerilla mezarlıklarının tahrip edilmesini protesto yürüyüşünde özel harekat polisleri tarafından Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Ağrı'da sokaklara çıkan vatandaşlar, katliamın hesabını soracaklarını belirttiler.


Ağrı'da BDP İl Örgütü tarafından da Yüksekova'da polis tarafından vurulan 2 yurttaşın katledilmesine karşın yürüyüş yapılarak katliamlar kınandı. Eski Van Caddesi'nde bulunan BDP Ağrı Merkez İlçe binasının yanında biraraya gelen yüzlerce yurttaş, buradan kent merkezindeki Merkez Camii kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe izin vermek istemeyen polisin 2009'da Ağrı'da çıkan olaylar ile halkı tehdit etmesi BDP'liler ile polis arasında kısa süreli gerginliğe neden oldu. Polisin tüm engellemelerine rağmen çarşı merkezde bulunan merkez camiye kadar yürüyüş yapan kitle burada basın açıklaması yaptı. Yürüyüş esnasında sık sık, "Bijî serok Apo", "Şehit namirin", "Katil polis", "AKP halka hesap verecek", "PKK intikam", "PKK halktır halk burada", "Ağrı şehidine sahip çık", "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve " Be serok jîyan na be" sloganları atıldı.

'AKP Kürdistan'ın her yerinde provokasyon yapıyor' 

Yürüyüşün ardından kitle adına basın açıklamasını okuyan BDP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna, "Newroz'da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu sürecin heba olmaması için, Kürt halkı özerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. AKP devleti buna karşılık süreci sabote etmek için Kürdistan'ın her yerinde provokatörlük girişimlerinde bulunmuş ve en somut örneğini Yüksekova'da görmekteyiz. Biz Kürt halkı olarak bu katliamları nefretle kınıyoruz" dedi.

Kaynaklar: Diha, Anf, Bestanuçe, Herêma Agirî










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder