12 Aralık 2013 Perşembe

Doğubayazıt'tan Hasta Tutuklular İçin 100 Bin İmza

TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilciliği, hasta tutsakların serbest bırakılması için topladığı 100 bin imzayı Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderdi.


TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilciliği üyeleri, Ağrı, Doğubayazıt, Patnos, Iğdır ve Ardahan'da hasta tutsakların serbest bırakılması için topladığı 100 bini aşkın imzayı Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na göndermek amacıyla BDP Doğubayazıt ilçe binası önünde bir araya geldi. Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili Ali Söğüt, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Cemil Rızaoğulları, TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt ve yurttaşlar PTT şubesine doğru yürüyüşe geçti. Grup, "Hasta tutsaklar onurumuzdur" sloganı attı.

Yürüyüşün ardından konuşan TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, uzun bir zamandır hasta tutsakların serbest bırakılması için topladıkları imzaları Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı'na göndereceklerini söyledi. Bir kaç gün önce Ankara'da girişimlerde bulunduklarını belirten Bozkurt, "Hükümet Kürt sorununu çözmek istiyorsa, anayasayı değiştirmesi gerekmektedir. Terörle Mücadele Yasası değişmelidir. Bunlar olursa tutuklu bulunan arkadaşlarımız serbest bırakılacak ve çözüm sürecinin önü açılacaktır. Başkan Apo ile başlayan sürecin devam etmesi için hasta tutsakların serbest bırakılması gerekmektedir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplanan imzalar, Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Diha






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder