23 Aralık 2013 Pazartesi

Ağrı'nın Bir Sırrı Olsun

Sırrı Sakık, daha Ağrı Belediyesi koltuğuna oturmadan, bütün Türkiye medyası, Ağrı'dan bash ediyor. Ağrı'nın bu kadar konuşulması ve gündemde olması, Ağrılıları oldukça heyecanlandırıyor.


Sırrı Sakık, o kadar kusursuz, o kadar pürüzssüz bir insan ki: İftiraları ile meşhur Ağrı'daki Akpliler, onu karayacak birşey bulamayorlar... Bulamadıkları için neden Ağrılı biri aday yapılmadı diye anti propaganda yapıyorlar. Ama nafile.

Her ne kadar Akp ile büyük bir köye benzemişse de, Ağrı nufüs bakımından artık küçük bir yer değil....

Sırrı, Bdp'nin en önemli ismidir: Bdp en önemli ismini Ağrıya gönderek, Ağrıya verdiği değeri kanıtlamıştır:

Diğer tarafta Akp'nin Ağrıya verdiği değer: Hasan Arslan, Tayyip Erdoğan'ın yanında yuhalandığı halde, Ağrı halkının tepkileri hiçe sayılarak, tekrar aday yapıldı.

Ayrıca tüm büyük şehirlerde bu böyledir:

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Ağrılıdır ama Van'daki değişim göz önünde.

Rizeli Tayyip Erdoğan, Siirt'ten seçilip, siyasete atıldı.

Erzincanlı Binali Yıldırım, Akp'nin İzmir belediye başkan adayıdır. Ve daha binlerce örnek sayabiliriz.

Ayrıca çirkinleşmeye, karalamaya gerek yok. Aynaya dönüp kendilerine bakabilirler: Akp'nin Ağrı bld başkanı ve adayı Hasan Arslan'da aslen Karslıdır ve bunu defalarca dile getirmiş.

İşlerine gelince biz Karslıyız, Türküz derler, işlerine gelmeyince biz Qezer'liyiz (Ballıbostan köyü) Kürdüz derler...

Ama gerçek şudur: Hasan Arslan'ın ailesi yani Mala Tırka / Mala Tırkê (Türklerin evi) Qezer'de yalnızca bir ailedir ve Karstan geldikleri, herkesce malumdur. Bu aileye mala Mala Tırka (Türklerin evi) denilir.

Aile, zaman zaman Türk olduklarını söyler, zaman zaman Memani aşiretinden olduğunu söyler. Örnek 2009 seçimlerinde, Hasan Arslan, Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektup ta, "Ben Türk olduğum için, parti için de sevilmiyorum ve aday olmam istenmiyor" demişti.

Ki bunlar hiç önemli değildir: Önemli olan Ağrıya layık olmaktır. Ağrı halkı, nasıl ki Hasan Arslan'ın Karslı olmasını sorun yapmamışsa, Sırrı Sakık'ı da sorun yapmıyor.

Başka yöntemler bulun. Ağrı halkı bunlara kanmaz.


AĞRI halkı, AĞRI'nın bir SIRRI olsun istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder