13 Aralık 2013 Cuma

Ağrı'da Hangi Parti Önde?

Hazineden para alan partiler (AKP, CHP, MHP), kendilerine yakın anket şirketlerine para verip, kendi partilerini önde göstermelerini isterler. Bu defalarca, özgür basın tarafından kanıtlandı. Şüphesiz memleketimiz Ağrı hakkında da, pek inandırıcı gelmeyen anketler yayınlandı ve yayınlanıyor.

Her ne kadar Ağrı halkının, bu masa başında yapılan anketlere inanmadığını biliyorsak da, halkımızın merakını gidermek amaçlı, Ağrı halkı ile yapılmış anketleri, kanıtları ile birlikte sizlere sunacağız.


Takipçilerimizin malumudur, hiç bir anket şirketi Ağrı'ya gelip, bizlere "Kime oy vermeyi düşünüyorsunuz" gibi bir soru yöneltmedi. Peki Ağrı'ya gelmeyen, bir şirket nasıl olur da halkla 'yüzyüze' anket yaptığını söyleyebiliyor? Farzedelim ki geldiler, onların yapacağı anket, asla sağlıklı olmayacaktır. Çünkü halkımız, o tür durumlarda şüpheye düşüp, onların polis olduğunu düşünür ve gerçek fikrini beyan etmez.

Ağrı yerel haber sitelerini takip ettik ve bu yerel sitelerin, siteler üzerinden Ağrı halkı ile yaptıkları anketleri sizler için derledik.

İlk olarak, AKP'ye yakın ve bizzat AKP'lilere ait olan yerel sitelerin yaptıkları anketlerle paylayalım:

Medya04.net isimli site, Ağrı'da en taraflı haber sitelerinden biridir. Site "ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE OYUNUZU HANGİ PARTİYE VERECEKSİNİZ?" başlığı ile bir anket yapmış. Anket de, halkın aklını karıştırmak için BDP'nin ismini yazmayıp DTP yazmış. Bununla da yetinmeyen site, yine akılları karıştırmak için BBP isimli bir şık'da eklemiş. Tüm bu oyunlara ve hilelere rağmen, sonuç:

BDP 558 oyla birinci, AKP 524 oyla ikinci, MHP 255 oyla üçüncü, CHP 166 oyla dördüncü, BBP 139 oyla beşinci


Yine AKP'ye yakınlığı ile bilinen, hatta AKP Ağrı İl Teşkilatı tarafından kurulduğu söylenen Ajans04.net isimli site ile devam edelim.

Site, "Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vereceksiniz" başlığı ile bir anket yapmış. Anket de sonuçlar:

BDP % 48.04 ile birinci, AKP % 33.39 ile ikinci.

Agrininses.com isimli sitenin yapmış olduğu anket ile devam edelim. Bu sitenin anketinin özelliği, anket bir hafta önce başlatılmış. Yani mevcut AKP'li Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın, tekrar AKP'den aday yapıldığı duyurulduktan sonra. Sitede yapılan ankete bakılırsa, AKP'nin Ağrı'da düşen oyları, Hasan Arslan'ın adaylığı ile en tiplere kadar düşmüş.

Agrininsesi.com sitesinin yapmış olduğu anketin sonucu:

BDP 162 oy ile birinci, AKP 35 oy ile ikinci.


Ve son olarak Heremaagıri.com isimli sitenin yapmış olduğu anket ile devam edelim. Site "AĞRI BELEDİYESİNİ KİM KANAZIR?" başlığı ile bir anket yapmış. Bu anket de Hasan Arslan'ın adaylığından sonra, başlatılmış. Anketin sonucu:

BDP 161 oy ile birinci, AKP 28 oy ile ikinci.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder