12 Aralık 2013 Perşembe

Ağrı Belediyesi kenti sadece bir caddeden ibaret görüyor!

Kış aylarının çok sert geçtiği Ağrı'da esnaflar, AKP'li belediyenin sadece kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde kar temizleme çalışması yapmasına tepki gösterdi.


AĞRI  -  Esnaflar, "Bu şehir sadece bir caddeden mi ibaret?" diye sordu.

Ağrı'da artan kar yağı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk havaların olumsuz etkilediği kentte AKP'li belediyenin kar temizleme çalışması yapmaması yurttaşları ve esnafı daha fazla mağdur ediyor. Eski Van Caddesi'nde esnaflık yapan yurttaşlar, belediye ekiplerinin sadece Cumhuriyet Caddesi'nde çalışma yaptığını, başka hiçbir caddede herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

'Orası göz önünde olduğu için çalışma yapıyor' 

Havanın gittikçe soğuduğu kentte yaşamın çok zor olduğunu söyleyen Nihat Aslan, "Belediye sadece Cumhuriyet Caddesi'ndeki karı temizledi. Ben Eski Van Caddesi'nde esnaflık yapıyorum. Bu caddede herhangi bir çalışma yapılmadı. Sadece karı yolun kenarına bıraktılar. Yurttaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Belediyeden ekiplerin karı temizlemeleri gerekiyor, ama onlar sadece bir arabanın geçebileceği yolu açıyorlar. Kar bahara kadar bizim dükkanların önünde kalıyor. Belediye Ağrı'yı sadece Cumhuriyet Caddesi'nden ibaret biliyor. Sadece orada çalışma yapıyor. Orada da çalışma yapmaz, ama orası göz önünde olduğu için çalışma yapıyor" diye konuştu.

'Belediye sokaklara hiç girmiyor'

Aynı sıkıntıları çektiğini ve Eski Van Caddesi'nde esnaflık yaptığını belirten Ercan Öznur, "Ağrı'da kar yağınca biz mağdur oluyoruz. Zaten havalar soğuk. Caddelerin hepsi kardan yolları kapanıyor. Belediye de sadece Cumhuriyet Caddesi'nde karı temizliyor. O caddede buz tutan yolun üzerine tuz atıyor. Bizim bu caddede ise karı temizleyip götürmüyorlar. Kar yağınca gelip karı yolun kenarına veriyorlar. Ne karı temizleyip götürüyorlar ne de bu caddede buz tutan yola tuz atıyorlar. Biz de kendi imkânlarımızla temizlemeye çalışıyoruz, ama fazla bir şey yapamıyoruz. Belediyenin kepçeyi buralarda kullanması lazım. Bu kar kepçeyle kamyonlara yüklenip şehir dışına götürülmesi lazım. Yoksa başka çaresi yok" dedi.

 DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder