21 Aralık 2013 Cumartesi

Roboski Katliamı Taşlıçay'da Kınanacak

Pazartesi günü (23.12.2013) Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, BDP Taşlıçay İlçe Örgütü öncülüğünde Roboski Katliamı kınanıp, kurbanlar anılacak. Halkın katılımı için ilçede bildiri dağıtan BDP'li yöneciler ve vatandaşlar, halkı katliamın hesabını sormaya çağırdılar.


28 Aralık 2011’de Türk savaş uçakları, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 masum Kürt çocuğunu bombalayarak katletti. Katliamın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, AKP Hükümeti Roboskili ailelerden özür dileyip, katliam emrini verdiklerini itiraf etmediği gibi, evlatlarına sahip çıkan Roboskili aileleri, tehdit, gözaltı ve para cezalarıyla susturmaya çalışıyor. Demokrasinin olduğu bir ülkede hükümetlerin düşmesine neden olacak böylesi bir katliama ilişkin Türkiye’de, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkilileri, Roboskilileri ve insani duyarlılığı olan her kesimi yaralayıcı açıklamalar yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Sitemiz Herêma Agıri'ye açıklama yapan ilçe yönetimi, basın açıklamasının, Pazartesi günü, saat 11'de yapılacağını belirtirken, Taşlıçay halkına bu vahşete karşı sessiz kalmamaları konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder