16 Aralık 2013 Pazartesi

Ağrı ve Diyadin'de 3 İnfaza Tepki

Ağrı ve Diyadin'de, Yüksekova'da yaşanan infazlar protesto edilerek, faillerin bir an önce açığa çıkarılarak yargılanması talep edildi.


BDP Ağrı İl Örgütü, Hakkari Yüksekova'da 3 yurttaşın polis kurşunu ile katledilmesine ilişkin parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. Basın açıklaması yapılmasını engellemek isteyen polisler ile BDP İl Eş Başkanı Halef Keklik arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kitlenin de polise tepki göstermesi üzerine polisler geri çekilmek zorunda kaldı. Polisin, grubu 2009 yerel seçimlerinde kentte çıkan olaylarla tehdit etmesi dikkat çekti. Polisin geri çekilmesinin ardından geçilen açıklamada konuşan BDP Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "silahlar sussun siyaset konuşsun" dediği ve yeni bir dönemin başlandığını dile getirdiğini hatırlatarak, buna karşılık devlet ve hükümetin Kürt halkını katletmeye devam ettiğini dile getirdi. Ayna, "Görülüyor ki halen en fazla sivil insanların katledilmeleri bu hükümet döneminde yaşanmıştır. Daha bir hafta önce demokratik bir eylemde 3 sivil insanımız bilerek ve isteyerek katledildi. Hükümet kanadında faillerin açığa çıkartılması ve aydınlatılması için tek bir çaba gösterilmemiştir. Bu müzakere ve barış sürecinin doğru mecrada ilerlemesini istiyorsanız Kürt halkının temel taleplerine doğru ve samimi yaklaşılması gerekmektedir. Bir kez daha Gever'de yaşanan katliamı nefretle kınıyor ve faillerin bir an önce açığa çıkartılmasını bekliyoruz. Geçmişte olduğu gibi hiçbir baskı ve şiddet Kürt halkını demokratik ve özgürlük mücadelesinde alıkoymayacaktır" dedi.

Diyadin'de yürüyüşlü tepki!

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde de BDP ilçe binasından PTT'ye yürüyüş düzenledi. "Gever şehitleri ölümsüzdür", "PKK halktır halk burada", "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüşün ardından konuşan BDP'li İl Genel Meclis üyesi Orhan Tunç, infazların zamanlamasına dikkat çekti. Devlete infazları gerçekleştirenleri açığa çıkararak, yargılaması çağrısında bulunan Tunç, "Kürt halkı hesap soracaktır, devrimciler ve yurtseverler hesap soracaktır, biz hesap soracağız. Barış düşmanları, demokrasi ve özgürlük düşmanları halkları provoke edemeyecekler. Sürecin baltalanmasına da yurtsever Kürt halkına yönelik saldırılara da boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından yeniden yürüyüşe geçen kitle BDP binası önünde eylemi sonlandırdı.

Dicle Haber Ajansı - AĞRI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder