1 Mart 2012 Perşembe

Doğubayazıt'ta AKP terörü: 21 gözatlı


Başbakan Erdoğan’ın “destekliyorum, devam edecek” dediği Kürt siyasetçilerine yönelik
KCK adı altında sürdürülen operasyonlar Ağrı merkez ile Doğubayazıt İlçesine sıçradı. Burada düzenlenen baskınlarda aralarında BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol ile Dicle Haber Ajansı muhabiri Ararat Aras’ın bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Ağrı merkez ile Doğubayazıt İlçesi'nde sabah saatlerinde Doğubayazıt Belediyesi, BDP ilçe binası, belediyeye ait Orhan Doğan Eğitim Destek Evi ile birçok eve "KCK" adı altında baskınlar düzenlendi. Ağrı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen baskınlarda, Ağrı merkezde BDP İl Başkanı Mustafa Akyol, Merkez İlçe Başkana Hanifi Demir ile BDP yöneticileri Ali Çöke ve Yılmaz Yıldırım, Doğubayazıt'ta ise Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit, belediye meclis üyesi Burhan Karatay, BADAY-DER imamı Adil Çoban, BDP üyeleri Yaşar Karakuş, Yaşar Karadeniz, Makbule Andiç, Zeynel Antiç, Adem Şahin, Metin Yaşik ve Telat Aktaş, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde BDP Diyarbakır eski il yöneticisi Sudan Güven, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Dicle Haber Ajansı Muhabiri Ararat Aras ve BDP Genel Merkez Çalışanı Beritan Can gözaltına alındı.

İlçede yapılan baskınlarda evlerinde bulunmayan 8 kişinin de arandığı öğrenildi.

YÜZLERCE KİŞİ BASKINLARI PROTESTO ETTİ

Baskınlara yüzlerce polis katılırken, özelikle Orhan Doğan Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören öğrencilerin dosyasından, sınıfların üzerindeki Kürtçe tabelalara kadar birçok eşyaya el konuldu. BDP ilçe binasında ise duvarda asılan olan fotoğraflara el konuldu.

Baskın sonrası BDP ilçe binası önünde toplanan yüzlerce kişi, baskın ve gözaltlıları kınadı. Yapılan baskınları kınayan BDP İlçe Eş Başkanı İsa Özer, "AKP polisi ve Gülen Cemaati'nin BDP'yi sindirme politikalarını şiddetle kınıyoruz. Hiç kimse tutuklama ve baskılarla Kürt halkını yıldıramaz" dedi. Halka karşı saygınlığını yitiren Başbakan'ın talimatıyla Kürt halkına yönelik bir soykırım operasyonu başlatıldığını dile getiren Özer, Kürt halkı olarak onurlu ve haklı mücadelelerini bedeli ne olursa olsun sürdüreceklerini vurguladı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder