19 Kasım 2011 Cumartesi

Patnos: Doğan ismine kaymakam engeli

Ağrı Patnos Belediyesi'nin bir sokağa Orhan Doğan Caddesi ismini verme kararı kaymakamlıktan geri döndü.
AĞRI - Patnos Kaymakamı, ilginç bir karara imza atarak, "Orhan Doğan ne kadar eski milletvekili olsa da devlete karşı tutum ve davranışları göz önünde bulundurulduğunda isminin verilmesinin uygun görülmemiştir" diyerek kararı belediyeye iade etti.





Patnos Belediyesi, 3 Ekim tarihinde aldığı meclis kararında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 1649 nolu sokağa Orhan Doğan ismini vermeyi kararlaştırdı. Belediye meclisinin oy çoğunluğuyla aldığı kararı, onaması için ilçe kaymakamlığına gönderdi. Karar, İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi tarafından ilginç bir gerekçe ile iade edildi. Kaymakam Niyazi, veto gerekçesinde ise skandal bir karara imza atarak, ret gerekçesini, Orhan Doğan'ın devlete karşı tavır ve davranışlarına bağladı. Kararda, "Patnos Belediyesi Meclisi'nin 3 Ekim tarihli toplantısının 4. gündem maddesinde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 1649 nolu sokağa Orhan Doğan Caddesi olarak isimlendirilmesi yapılmıştır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 81. maddesine göre ad verme veya ad değiştirme kararları mülki idare amirinin onayı ile yürürlüğe girebilir, bu tür kararların tamamlanması için kararın altında mülki idare amirinin onayına yer açılması gerekir. Bu çerçevede Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 1649 nolu sokağa Orhan Doğan Caddesi isminin verilmesi Kaymakamlığımca uygun görülmemiştir. Söz konusu şahsın her ne kadar eski milletvekili ise de devlete karşı tutum ve davranışı göz önüne alındığından, Orhan Doğan isminin caddeye verilmesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 81. maddesi gereğince tarafımda uygun görülmemiştir" denildi.

'Alınan karar ırkçı bir tutumdur'

Alınan kararın siyasi ve ırkçı bir tutum olduğunu belirten Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, alınan karar kabul edilmese dahi Patnos halkının yine Orhan Doğan Caddesi ismini kullanacağını dile getirdi. Orhan Doğan'ın Kürt halkı içinde büyük bir değer olduğu ve onbinlerin oyu ile milletvekili seçilmiş bir halkın temsilcisi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Birçok kentte Orhan Doğan ismi verilmiş ve onaylanmıştır. Sadece burada ırkçı bir tutum alınmıştır. Bu halkın iradesine saygısızlıktır. Bu kararı kınıyoruz ve kararımızdan ısrarcı olacağımızı belirtmek isterim" diye konuştu. Alınan kararı hukuku değil siyasi olduğundan dolayı kabul etmeyeceklerini belirten Yılmaz, karara karşı gerekli bütün girişimleri başlatacaklarını kaydetti. DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder