İSVİÇRE/BERN: Bern bölge meclisi tarafindan organize edilen Halk toplantisina BDP Agri milletvekili ve DTK yöneticisi Halil Aksoy katıldı..
Bugün Isviçrenin Biel sehrinde Bern Bölge meclisi tarafindan organize edilen ,BDP Agri milletvekili ve DTK yöneticisi Halil Aksoyun katildigi bir Halk toplantisi gerçeklestirildi. Yaklaşık 300 kişinin katildigi Halk toplantisinda, Kürdistan ve Türkiye’de son gelişen siyasal süreçle birlikte bir çok gelişme degerlendirildi.
Bern bölge Halk Meclisi adina yapilan açilis konusmasi ve saygi durusuyla baslayan Halk toplantisi ardindan, Halil Aksoy sunlari dile getirildi, Kurdistan’da mevcut legal siyaset AKP tarafindan işlevsiz kilinmak isteniyor. Son olarak Fetullah Gülen’inde bir nevi onay verdigi bir katliama girmiş bulunmakta. Bunun en açik örnegi 36 gerillanın  kimyasal silahlarla katledilmesidir.KCK operasyonlari adı altinda, demokratik legal zeminde özgürlük mücadelesi veren 5 bine yakin çalisanimiz cezaevlerine konulmuştur. Biz BDP olarak gelisen tüm operasyonlara ve baskilara ragmen hala Türkiyede gündemi belirleyen tek partiyiz. Partimiz ve mücadelemiz her geçen gün hiz kazanarak calismalarini sürdürmektedir.
Kürtlerin ortadogu içerisinde devletlerin konum belirleme durumuna geldigini belirten Aksoy sözlerini söyle sürdürdü; Bugün ortadoguda amerikanin içinde bulundugu hakli yada haksiz gelişen arap rüzgarina Türkiye’nin de dahil olmasi an meselesidir. Cünkü bu noktada Suriye, Iran, Irak ve Türkiyenin 40 milyon Kürdün üzerinde politikalari bulunmakta. Amerikanin ortadoğuda geliştirmek istedigi siyasete en yakin ve buna uşaklık edecek tek devlet Türkiye olarak görünüyor. Bu anlamda Türkiye Ortadoğunun yeniden inşası sürecinde Kürt sorununun çözümü noktasında sadece kendisinin istedigi bir çözümün, yani ütopyanin peşinde. Ama şuda bir gerçek ki artik Kürtler örgütlü bir halktir. Çünkü içinde bulundugumuz sorunlu ortadogu gemisinde ya anlamli bir çözümle anlamli bir barış gelişir yada bu sorunlarla hep beraber bu gemide batariz diye sürdürdü. PKK Lideri Abdullah Öcallanin tecrit durumunu degerlendirildigi ve sık sık “Biji serok Apo” ve “şehit namirin” sloganlarinin atıldığı halk toplantisida Bern Bölge meclisi faliyetleri degerlendirildikten sonra 3 saat süren toplanti sona erdi.


Haber/Foto
Serap Bingöl
A-Med News Agency