10 Ekim 2011 Pazartesi

Ağrı'da hayatını kaybeden gerillanın kimliği açıklandı


15:42 / 09 Ekim 2011
Behdinan - Ağrı’da 6 Ekim günü kontra faaliyetlerde bulunan eski bir korucuya silah bırakması için çağrıda bulunmaya giden Azad Gordoimilan isimli gerillanın korucunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. 


HPG Anakarargah Komutanlığı hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgilerini açıklarken, olayın nasıl geliştiğine ilişkin şu bilgileri verdi:

“6 Ekim günü Ağrı'nın Yukarı Pamuktaş Köyünde(Biruk Köyü) bulunan eski korucu ve kontra faaliyetlerde bulunan, daha önce de gerillalarımızın şahadetinde aktif rol alan Jitem elemanı Halis Gökçek isimli şahsı uyarmak ve Kürt halkına düşmanlığı bırakması yönünde çağrıda bulunma amacıyla evine giden gerillalarımıza ateş açan ve konuşmaya yanaşmayan bu şahsın açtığı ateş sonucu Dara arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Yaşanan bu olay ardından gerillalarımız bu şahsı öldürmüştür. Gerillalarımızın eşine yönelik olarak herhangi bir girişimleri olmadığı gibi basında geçen evi bombalama haberleri gerçeği yansıtmamakla beraber karalama amaçlı yapılan haberlerdir.”

HPG açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kürdistan Özgürlük Hareketimize karşı yürütülen imha amaçlı saldırılar geçmişte de denenmiş olan ancak hiçbir sonuç yaratmayan kontra örgütlenmeleriyle son zamanlarda artırılarak sürdürülmektedir. Bu tür inkarcı ve paravan örgütlenmelerin Kürdistan Özgürlük hareketi ve gerilla güçlerimiz karşısında sonuç almayacağı açıktır. Güçlerimiz bu tür kontra örgütlenmesine dahil olan ve bunun yürütücülüğünü yapanlara karşı her türlü önlem ve mücadeleyi daha örgütlü bir biçimde verecektir. Ağrı da görevde bulunan güçlerimize karşı bir komplo olayı gerçekleşmiştir. Bu olayda değerli bir mücadele arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Bu olayı gerçekleştiren kontra cezalandırılarak bu örgütlenmelere karşı gereken cevap verilmiştir.”

Hayatını kaybeden gerillanın 1989 Kinîkor/Mako (Doğu Kürdistan) doğumlu, 2009 Dembat katılımlı Dara Zamyan kod adlı Azad Gordoimilan olduğu bildirildi.

HPG gerillaya ilişkin şu bilgileri verdi: “1989 Doğu Kürdistan- Makü doğumlu Dara arkadaş 2009 yılı sonlarında mücadelemize katılım sağlamış bir arkadaşımızdır. Dara arkadaş geniş aile çevresiyle aktif mücadelemiz içerisinde yer alan ve özgürlük mücadelemizde birçok şehidi bulunan bir çevrede yetişmiştir. Dara arkadaşımız gerici rejimlerin halkımıza karşı uyguladığı katliamlara karşı daha çocuk yaşta büyük bir öfke ve intikam besleyerek bir gün bunun hesabını verebilmenin güç ve iradesiyle dolu olarak kendini yetiştirmiştir.

Hareketimize katılım sağladığı andan itibaren bunun kararlı ifadesini taşıyan Dara arkadaşımız en zorlu mücadele alanlarında gerilla olmanın heyecanı ile Serhat eyaletimizde görev yürütmüştür. Kürdistan devriminin olgunlaştırdığı, büyük mücadele ruhlu Dara arkadaşımız gerçekleşen kontra saldırısı sonucu şehitler kervanına katılmıştır.

Onun büyük mücadele ruhuna sahip çıkarak her türlü gerici, inkârcı güç ve kesimlere karşı en güçlü mücadeleyi yürüteceğimizi kararlılıkla sergileyeceğimiz kesindir. Onun yürüttüğü bu anlamlı mücadeleyi en görkemli bir mücadele azmine dönüştüreceğimiz sözünü yeniliyoruz.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder