23 Temmuz 2013 Salı

Patnos 'Hükümet adım at' dedi

BDP Patnos İlçe Örgütü, tarafından "Hükümet adım at" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda hükümetin sürece ilişkin adım atması istendi.


BDP Patnos İlçe Örgütü, "Hükümet adım at" kampanyası kapsamında iftar çadırında etkinlik düzenlendi. İftar ile birlikte yapılan etkinliğe çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Halek Keklik, Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, STK temsilcileri, BDP il ve ilçe temsilcileri katıldı. Etkinliğin yapıldığı Belediye Çay Bahçesi'ne "Sağlığın sağlığımızdır varlığın yaşamamızdı", "Önderliğin özgürlüğü Kürt halkın özgürlüğüdür", "Rojava devrimini selamlıyoruz" pankartları asıldı. İftarda konuşan BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, hükümetin artık ciddi ve somut adımlar atması gerektiğine işaret ederek, "Kimsenin Kürt halkını oyalama hakkı yoktur. Gereken adımlar biran önce atılmalıdır" dedi.

Keklik'in ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Rojava devriminde" Kürtlerin göstermiş olduğu birlik ve beraberlikle bugüne gelindiğini vurgulayarak, Kürtlerin artık birlik ve beraberlik zamanın geldiğini söyledi. Aksoy, Kürt halkından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlığı konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, "Eğer Öcalan'a bir şey olursa Kürtler dünyayı zindan ederler. Herkes bunu bilmelidir" diye konuştu. İftardan sonra havai fişekler ile "Rojava devriminin" yıldönümü kutlandı.

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder