20 Temmuz 2013 Cumartesi

BDP Ağrı İl Örgütü İftar Yemeği Verdi

 BDP Ağrı İl Örgütü tarafından iftar yemeği verildi.

BDP Ağrı İl Örgütü tarafından kentte bulunan bir düğün salonunda yurttaşlara iftar yemeği verildi. İftar yemeğine yüzlerce yurttaşın yanı sıra BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl eş başkanları Halef Keklik ile Mensure Aslan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, BDP Doğubayazıt, Diyadin, Eleşkirt ve Tutak ilçe yöneticileri, BDP Ağrı Gençlik Meclisi üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.


PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK flamalarının asıldığı salona, "Önderliğin sağlığı sağlımızdır", "Şehitler dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır", "Rojava devrimini selamlıyoruz", "Önderliğe yaklaşım savaş ve barış gerekçemizdir" pankartları asıldı. İftar öncesi konuşan BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, Rojava direnişinin birinci yılının doldurduğunu hatırlatarak, mücadelelerini selamladı. Keklik, devam eden sürecin hükümet tarafından ağır yürütülmesine tepki göstererek, sürecin sadece Kürt tarafının özverisi ile devam edemeyeceğini söyledi. Keklik, "Bizler yıllardır verdiğimiz mücadele sonucu kazanımlar elde ettik. Sürecin mimarı Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu girişimlerle geri çekilmeler başladı. Ne yazık ki, hükümet tarafından gözle görülür bir ilerleme yok. Bu da bizi tedirgin etmektedir" dedi.

'Süreç sayın Öcalan'ın sayesinde devam ediyor' 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık koşullarında oluşabilecek bir aksilikte sürecin durabileceğine dikkat çeken BDP Ağrı Milletvekili Aksoy ise. "Sayın Öcalan büyük bedeller ile ömrünün tamamını Kürt sorununun çözümüne odaklamıştır. Bugün onun sayesinde süreç devam etmektedir. Ama sağlık koşulları bağımsız doktorlar tarafından incelenmesi gerekirken Adalet Bakanlığı tarafından buna izin verilmemektedir. Rojava'daki Kürt halkının kazanımları bir çok kişiyi rahatsız etmektedir. Kürtler dünyanın neresinde bir hak kazanırsa bunu birileri istememektir. Biz de bunu bilincinde olarak Rojava halkını yalnız bırakmayacağız. Yanlarında olacağız" diye belirtti.

DİHA









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder