4 Temmuz 2013 Perşembe

Ağrı Patnos'ta Lice saldırısına tepki

BDP Patnos İlçe Örgütü, Lice'de askerlerin karakol yapımını protesto eden halka ateş açmasını kınayarak, hükümeti samimi adımlar atmaya çağırdı.


BDP Patnos İlçe Örgütü, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatlarını protesto eden halkın üzerine askerler tarafından ateş açılması bir kişinin yaşamını yitirmesi, 8 kişinin ise yaralanması saldırısını protesto etti. BDP İlçe binası önünde biraraya gelen ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyesi Metin Bingöl, BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, BDP Patnos İlçe Başkanı İhsan Bedir, Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız'ın da bulunduğu çok sayıda yurttaş katıldı. "Lice'deki saldırıyı kınıyoruz" pankartının taşındığı yürüyüş, Dörtyol mevkisinde son buldu.

'Hükümet sorumluluğunu yerine getirmemektedir'

Kitle adına açıklama yapan BDP Patnos İlçe Başkanı İhsan Bedir, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından atılan tarihi adıma dikkat çekerek, "Kürt halkı bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu büyük bir gayret ve samimiyetle yerine getirmektedir. 5 aydan fazla bir süreç geçmesine rağmen, devlet sürecin önünü açmak için üzerine düşen sorumluluğu getirmemektedir. AKP iktidarı bu sürede yaşanan bazı provokasyonlara göz yummakta, sorumluları korumakta ısrar etmekte ve bölgede karakol, kalekol yapımlarına son hız devam etmektedir. Barış karşılıklı samimiyet ve güven içerisinde gerçekleşmesi gereken onurlu bir eylemdir. Barış sadece Kürtlere değil, demokrasiyi önemsemiş bütün insanlara gereklidir" dedi.

'Barış bu şekil gelmez'

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da PKK Lideri Öcalan öncülüğünde başlatılan sürecin ilk aşamasının sona erdiğine değinerek, "İkinci aşamada hükümetin gerekeni yapması, hasta tutsakları bir an önce bırakması gerekiyor. AKP hükümeti oyalama taktiğini artık bıraksın, samimi olsun" dedi. Aksoy, açıklamanın yapıldığı alanda çok sayıda polisin görüntü çekmesine de tepki gösterdi.

Kaynak:  DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder