30 Mart 2012 Cuma

Birkaç Eski Ağrı Haberi (Hüseyin Yılmaz)

                
Ağrı belediye başkanı yılmaz: "ülkenin tek sorunu kürt sorunudur"


24 Temmuz 1999


Yaklaşık 9 ay Ankara Güdül Cezaevi'nde tutuklu kalan ve 12 Temmuz'da tahliye olarak 19 Temmuz'da resmen göreve başlayan Ağrı'nın HADEP'li Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz ilk defa bugün makamında basına açıklamada bulundu. Öncelikle tutuklanma…
Yaklaşık 9 ay Ankara Güdül Cezaevi'nde tutuklu kalan ve 12 Temmuz'da tahliye olarak 19 Temmuz'da resmen göreve başlayan Ağrı'nın HADEP'li Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz ilk defa bugün makamında basına açıklamada bulundu.

Öncelikle tutuklanma sebebi hakkında bilgi veren Hüseyin Yılmaz, 17 Kasım tarihinde, HADEP il ve ilçe örgütlerinin aranması ve açlık grevinde olanların gözaltına alınması sırasında Ankara'da HADEP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı ile beraber otururken, polis memurları tarafından açlık grevine katılanlara yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi. Sekiz ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ileri süren Belediye Başkanı Yılmaz, "Halen beraat etmedik. Ama şunu da herkes iyi bilmelidir ki, karar beraatle sonuçlanacaktır. Beraat ile sonuçlanmazsa bu siyasi bir karar olacak. Bizim tutukluluğumuzun da bir siyasi karar olarak verildiğini düşünüyorum" dedi.

HADEP'li Belediye Başkanı konunun hukuki boyutta değerlendirilmesi halinde, suçlanmayı gerektirecek bir durum olmadığını ileri sürerek şöyle devam etti: "Tutuklanmamızın hiçbir gerekçesi yok. Bunun hukuki izahatı olamaz. Bu yapılan uygulama ne hukukla ne de demokrasi ile bağdaşır. Hakim ve savcılar zaman zaman yaptıkları açıklamalarda yargının bağımsız olmadığını ifade ettiler. Bu ülkede yargının bağımsızlaşması gerekiyor. Hiçbir siyasi partinin etkisi altında kalmaması gerekiyor"

HADEP'in halka mal olmuş bir parti olduğunu, seçim döneminde hazineden beş kuruş para almadıklarını ve seçimin halkın yardımı ile yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Bu ülkede temel sorunlar var. Temel sorunlardan biri, can alıcı sorunlardan biri Kürt sorunu. HADEP diyorki, bu Kürt sorununun demokratik, barış ortamında tartışılarak çözüme kavuşturulması gerekiyor. Diyor ki, bu ülkede yaşayan herkesin kendisini özgürce ifade etmesi gerekiyor. Yani bu Kürttür, Çerkezdir, Araptır, Lazdır, ayırımı yapmaksızın herkesin kendini özgürce ifade etmesi gerekiyor. Şimdi bunlar söylenince bazıları çarpıtarak işte bunlar memlekete zarar vermek için söylüyorlar, bölmek için söylüyorlar, bırakalım bunları bizim öylesi bir düşüncemizin, öylesi bir anlayışımızın olması söz konusu değil. Her kesimin bir arada kardeşçe yaşayacağı bir ortam oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

Toplantıda Abdullah Öcalan konusuna da değinen HADEP'li Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, şunları söyledi: "Abdullah Öcalan'ın infaz edilmesi menfaat mı olur, menfaat dışımı olur düşüncesini belirtmek istiyorum. Biz her ne kadar siyasi bir kimlik ile buraya gelmişsek de belediye başkanıyız. Her şeyin yasalara bırakılmasını istiyoruz. Abdullah Öcalan'ın mahkemede HADEP'e para aktardık dediği para konusunda hiçbir bilgim yok. Böyle bir paranın geldiğini zannetmiyorum. Böyle bir para gelmişse, nerede, nereden, kim tarafından, kime, ne zaman ve nasıl geldiği konusunda bir bilgiye sahip değilim."

Haber 2:


Hüseyin Yılmaz görevi resmen devraldı

24 Mart 2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz görevine yeniden başladı.
1999 Nisan seçimlerinden bu yana 4 kez görevden alınan Yılmaz’a görevi, Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir teslim etti. Valilik makamında gerçekleşen tören ile Hüseyin Yılmaz resmen görevine başladı. Vali Yavuzdemir yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz tekrar görevine başladı, herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Görevden alınmasını talihsizlik olarak değerlendiren Hüseyin Yılmaz ise, “Görevden alınmam hukuka aykırı bir karardı. Görüyoruzki ülkemiz bir hukuk devletidir. Bundan sonra ne olacağını bilemem, eğer iftira atmazlarsa yerel seçimlere kadar görevimin başında kalacağım. Görevden her alındıktan sonra belediyeyi bıraktığım gibi göremiyorum. Bundan sonra çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir. Umarım bir daha görevden alınmam.” şeklinde konuştu.

Davul zurnaya polis engeli

DEHAP’lı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın görevine tekrar iade edildiğini öğrenen belediye personeli valiliğin önüne gelerek davul zurna eşliğinde başkanı karşılamak istedi. Resmi izinleri olmadığı için Ağrı Valiliği önünde davul zurna çalınmasına güvenlik güçleri izin vermedi. Kalabalık, Başkan Yılmaz’la birlikte Cumhuriyet Caddesi’nden geçerek belediyeye gitti. Başkan Hüseyin Yılmaz makam odasında tebrikleri kabul etti.

Orhan Akkurt / Ağrı

08.07.2003

Haber 3:


Ağrı belediye başkanı yılmaz serbest bırakıldı

12 Temmuz 1999

Ankara'da tutuklu bulunan Ağrı Belediye Başkanı HADEP'li Hüseyin Yılmaz, bugün çıkarıldığı Ankara DGM'deki duruşmasında, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Milletvekilliği ve mahalli seçimler öncesi, HADEP Genel Başkanı Murat…
Ankara'da tutuklu bulunan Ağrı Belediye Başkanı HADEP'li Hüseyin Yılmaz, bugün çıkarıldığı Ankara DGM'deki duruşmasında, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Milletvekilliği ve mahalli seçimler öncesi, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak'la birlikte yaptığı açlık grevinin ardından tutuklanan Ağrı Belediye Başkanı Yılmaz, bugünkü duruşmasında, Ankara DGM'nin verdiği tutuksuz yargılanması yönündeki kararın ardından tahliye edildi. 

Güdül Cezaevi'nde 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın Ağrı'ya gelerek görevine başlayacağı bildirildi.

Haber 4:

Ağrı belediye başkanı hüseyin yılmaz:

09 Ağustos 1999 

Ağrı'nın HADEP'li Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in HADEP'li belediye başkanlarını kabulü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı isteklerimize olumlu cevap verdi" dedi. Başkan Yılmaz, belediye ve…
Ağrı'nın HADEP'li Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in HADEP'li belediye başkanlarını kabulü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı isteklerimize olumlu cevap verdi" dedi.

Başkan Yılmaz, belediye ve şehrin ihtiyaçlarını içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanı'na sunduklarını bildirdi. Belediyenin araç, gelir ve gider durumu ile personel hakkında geniş kapsamlı bir raporu sunduklarını belirten Başkan Hüseyin Yılmaz, raporda belediye çalışmaları ile ilgili de bilgi verdiklerini ifade etti.

Haber 5:

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN YILMAZ GÖREVİNDEN ALINDI...


İçişleri Bakanlığı'nca bugün görevinden alınan Bağımsız (HADEP) Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, akşam saatlerinde belediye personelleri ile vedalaşarak, koltuğunu Belediye Meclis Başkan Vekili Celal Aras'a bıraktı.

21.03.2003

AHMET GENÇ AĞRI - İçişleri Bakanlığı'nca bugün görevinden alınan Bağımsız Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, akşam saatlerinde belediye personelleri ile vedalaşarak, koltuğunu Belediye Meclis Başkan Vekili Celal Aras'a bıraktı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının kendisine gerekli tebligatı yapmasının ardından dışarıda belediye personelini toplayan Başkan Hüseyin Yılmaz, yaptığı veda konuşması ile Ağrı Belediyesi'ne veda etti. Ellerinden geldiğince Ağrı halkına en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ve bu görevi buraya kadar getirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, "Her zaman tüm personele 'Biz geçiciyiz, siz kalıcısınız' derdim ve biz bugün gidiyoruz. Bu belediyenin güzel bir hale gelmesi ve saygın bir kurum olması sizlerin elinde. Sizlerin her zaman en iyi şekilde çalışarak, Ağrı halkına en iyi hizmeti vereceğinize inanıyorum" dedi. "KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ" Konuşmasının ardından 'Artık bize bir çay ikram ederler' diyen Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, makam odasına girer girmez Başkan vekili Celal Aras'a elektrik konusunda bir espri yaptı. Başkan Vekili Aras'a 'Bu ne başkan, bu kadar elektrik yakılır mı? Bir sürü borcumuz var' diyen Başkan Yılmaz, daha sonra misafir koltuğuna oturarak kendisine ısmarlanan çayı içti. Makam odasında belediye personelleri ile de vedalaşan Yılmaz, bazı işçilere 'Üzülmeyin para alamazsanız biz yine size veririz' diyerek espriler yaptı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve alınan kararı yanlış bulduğunu ifade eden Yılmaz, "HADEP'in kapatılması ve bizim görevden alınmamız hiç de hoş değil. Kanuni haklarımızı kullanarak karara itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi. Görevden alınan Hüseyin Yılmaz, daha alkışlar arasında belediyeye vade ederek ayrıldı.

Hüseyin Yılmaz; 1965 Ağrı Merkez Kazlı (Qazî) köyünde doğdu, oda bütün onurlu Kürtler gibi KCK bahanesi ile tutuklandı.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder