27 Ağustos 2011 Cumartesi

Memleketçilik üzerine




İşte böyle arkadaşlar biz anlattık isteyen anlar istemeyen anlamaz...

Şimdi Ağrı yıkılsada yerle bir olsada, insanlara birşey olmadıktan sonra hiç önemli değil...

Ama insan aslını kimliğini kaybetmemeli, babam derdi: merivê ku eslê xwe bîr bike, ew bê bav e (aslını unutan insanın babası belli değildir)

Ağrı yada başka bir şehrin milliyetçiliğini yapmayalım, bunlar basit şeylerdir. Ağrı tarihtede yıkıldı, eski doğubayazıt yerle bir edildi, ama ne oldu insanlar yeniden kurdu. yani hiç bir zaman şehir önemli değil.


Size bir örnek vereyim: benim dedelerim Rewanlıymış biz rewanlıyız derlermiş, sonra ordan Iğdır'a gelmişler, onların çocukları Iğdırlı olmuşlar ve zamanla Rewan unutulmuş Iğdır kalmış, sonra Iğdırdan Ağrıya göç etmişler bu seferde çocuklarının çocukları Ağrılı olmuşlar ve zamanla Rewan unutulduğu gibi Iğdır'da unutulmuş.
yani bakın, Rewan'lıymışız sonra Iğdırlı olmuşuz, Iğdırlıymışız Sonra Ağrılı olmuşuz. şehrimiz, memleketimiz hep değişmiş hiç önemsemememişiz ama birşeyimiz hiç değişmemiş, hep kürtmüşüz, ve halada kürdüz.
Rewanlıydık Kürttük, Sonra Rewanı unuttuk Iğdırlı olduk ama yine kürttük, ve daha sonra ığdırıda unuttuk ağrılı olduk ama hala kürdüz. uzun lafın kısası önemli olan kürtlüktür, memleket kimlik kadar önemli olamaz.

önemli olan ağrı değildir önemli olan ağrılılının kürtlüğüdür, ilk önce kürtlüğümüze sahip çıkalım. çünkü şuan ağrı kürt olduğu için zaten bitirilmiş yani vilayettir çokda büyüktür ama kent değil, daha çok bir köyü andırıyor, merkezin nufusu 100 bin ama sadece iki fabrika var. şehir demek için bin şahit lazım, bunlar ne için?
çünkü ağrı kürttür...
düşünün ağrı izmirden 5 yıl önce il olmuş ama bugün izmirden 20 ağrı çıkar, neden? çünkü izmir kürt değil....

Onun için her yerde ağrı milliyetçiliği yapacağınıza, kürtlüğünüze sarılın, kürt dilini,tarihini vs herşeyini öğrenin. sizi kabul etmeyen devlete kendinizi kendiniz olarak dayatın, yani ya beni kürt olarak kabul et yada benden birşey bekleme diyin. kürtlük çok önemlidir. onu hak ettiği yere getirdik mi, şehirlerde gelişir, insanların beyinleride, vs vs her şey kürtlüğün yükseltilmesi, kürt mücadelesinin zaferi ile değişir,gelişir ve ilerler.

A. Ararat...

27 Temmuz 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder