27 Ağustos 2011 Cumartesi

HPG Ağrı'daki ajanlaştırma faaliyetlerini deşifre etti


HPG Serhat Eyalet Komutanlığı, Ağrı’da halkın hayvanlarını çalan ve aralarında AKP’li Ağrı Belediye Başkanı’nın akrabaları olduğu belirtilen grupların ajanlaştırma faaliyetlerini deşifre etti. HPG, ihbar karşılığında birer cihaz ve kişi başına 40 milyon lira önerildiğini bildirdi.

HPG Serhat Eyalet Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda artan “ajanlaştırma” faaliyetlerine dikkat çekti. Açıklamada, “Son dönemlerde TC ordusu ve birlikte hareket ettiği özel savaş güçleri tarafından Kürdistan’ın dört bir yanında ajanlaştırma politikaları yürütülmektedir. Baskı ve tehdit ile sonuç almaya çalışan özel savaş güçleri artık şantaj yoluyla halkımızı Özgürlük Hareketi’ne ve HPG gerillalarına karşı örgütlemeye çalışmaktadır” denildi.

Ajanlaştırma politikalarının Serhat Eyaleti’nde de yürütüldüğünü ifade eden HPG, “Tüm Kürdistan’da olduğu gibi Eyaletimizde de bu ajanlaştırma politikaları sürdürülmektedir. TC ordusu ve işbirlikçileri köylülerden şantaj ve tehdit yoluyla bilgi ve istihbarat toplamaya çalışmakta, ajan ağını geliştirmek istemektedir. Bu amaçla kullanılan yöntem ise oldukça dikkat çekici” diye belirtti.

İHBARA KARŞILIK BİRER CİHAZ VE 40 MİLYON LİRA

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Ağrı’nın Geliya Hacı bölgesinde yaşayan halkımızın hayvanlarını çalan ve AKP’li Ağrı Belediye Başkanı’nın akrabaları olduğu öğrenilen 3-4 gruptan oluşan kişiler TC ordusu tarafından yakalanmalarına rağmen serbest bırakılarak bu işlerine devam etmeleri sağlanmıştır. Bu gruplarda yer alan ve grupları örgütleyenler arasında İhsan Adıgüzel, Cesim Yıldız, Yaşar Hançer isimli kişiler de bulunmaktadır. Faşist ordu yetkililerinin köylülere bu olay karşındaki açıklaması şöyle olmuştur; ‘Siz bize PKK’lilerin yerlerini söyleyin, ihbar edin o zaman biz sizin hayvanlarınızı çalanları yakalarız. Yoksa biz karışmayız, kendi başınızın çaresine bakın. Hem biz her birinize birer cihaz ve kişi başına 40 milyon lira vereceğiz.’

Her türlü teknik donanım, yılların savaş tecrübesi yine sayıca üstünlüğe rağmen gerillaları denetim altına alamayan ordunun hem de şantaj yoluyla halkımızdan bilgi toplamaya çalışması bir acizliği ortaya sermesi açısından oldukça dikkat çekicidir. Bunun yanında her türlü zorluk ve imkansızlığa, yasaklamaya rağmen yaşamını hayvancılıkla sürdürmeye
çalışan halkımıza yönelik geliştirilen bu politika salt istihbarat sağlama amaçlı olmayıp direkt halkımızın yaşam alanlarına saldırmak anlamını da taşımaktadır. Buna karşı halkımız kendi iç örgütlülüğünü güçlendirerek bu tür politikalar karşısında öz savunmasını geliştirerek bu tür oyunları engellemelidir.

Başta halkımızın yaşam kaynaklarına yönelen bu işbirlikçi kesimleri uyarıyor, tüm kamuoyunu da bu tür yaklaşım ve politikalar karşısında duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

ANF NEWS AGENCY
http://www.firatnews.org/index.php?rupel=nuce&nuceID=46200

07 Temmuz 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder