11 Haziran 2011 Cumartesi

SERHAD ASLANI AĞRI'DA 30 BİN KİŞİYE SESLENDİ - 11 Haziran 2011














Ağrı'da Aksoy için 30 bin kişi buluştu

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Ağrı Bağımsız Milletvekili Adayı Halil Aksoy için düzenlenen mitinge 30 bini aşkın kişi katılarak Aksoy'u Meclis'e göndereceklerini haykırdı. 

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Ağrı Bağımsız Milletvekili Adayı Halil Aksoy için Ağrı'da final mitingi düzenlendi. Sabah saatlerinde yöresel elbiseleri ile miting alanına akın eden Ağrılılar, Aksoy ve Muş Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Sakık'ı Ağrı'nın girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşıladı. Konvoyda bağımsız adayları karşılayanlar arasında Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol ile yaklaşık 30 bin kişi katıldı. 

Uzun araçlık konvoy ile şehir turunu atan Aksoy ve beraberindekiler, Saat Kulesi önündeki miting alanına geldi. Miting alanında PKK'nin öncü kadrolarının posterleri, PKK bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile "Kürt halkının çözüm modeli Demokratik Özerkliktir", "Türkiye'ye demokrasi Kürdistan'a özgürlük" pankartları asılırken, sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bijî Serok Apo", "AKP şaşırma bizi dağa taşırma" sloganları atıldı. Polisin yoğun önlem aldığı mitingde binaların üstünde kamera ile görüntü alan polisler dikkat çekti. 30 bin kişi tek bir ağızdan "Halil Aksoy Meclis'te" sloganları atarak Aksoy'un mazbatasını verdi.

ÖZTÜRK: BAŞBAKAN ÇILGINLAŞMAYA BAŞLADI

Sahneye ilk çıkan BDP İl Başkanı Mustafa Akyol, Ağrı halkının gösterdiği coşku karşısında saygı ile eğildiğini belirtti. Akyol, "Ağrı Halkı 12 Haziran'da kararını vermiştir. Halil Aksoy'u Meclis'e göndermeye karar verdi" dedi. Akyol'un ardından konuşan ve adaylığı YSK tarafından iptal edilen Murat Öztürk, AKP ve Başbakan'ın kimyasının bozulduğunu belirterek, Başbakan'ın artık boş vaatlerle Kürt halkını kandıramayacağını söyledi. Öztürk, "Bu muhteşem tablo artık kimsenin kendilerini kandırılmasına müsaade etmeyecektir. AKP ve Başbakan artık Kürt halkına iftiralarla saldırıyor. Kürt halkının kafasını karıştırmak istiyor. BDP'li belediyelere iş yapmadığını söylüyor. Hakkari Başbakanın kimyasını bozmuştur. Bu seçim sürecinde çılgın projeler açıklayan Başbakan, kendisi de çılgınlaşmaya başladı. Senin Ağrı Belediyesi'ni nasıl hilelerle kazandığını çok iyi biliyoruz. 13 Haziran'da Kürt halkı kendi iradesini ortaya koyarak Başbakan'a cevap verecektir" diye konuştu. 

SAKIK: OY ALMAK İÇİN ÖCALAN’A SALDIRIYOR 

Öztürk'ün ardından konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Muş Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Sakık, gördüğü coşku karşısında tek aday ile çıkmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, AKP ve devletin Murat Öztürk'ün adaylığını bilinçli iptal ettiğini söyledi. Coşku karşısında tek aday değil de 3 adayla da çıkılsaydı, Ağrı'da kazanacaklarına inandığını ifade eden Sakık, Başbakan'ın dün Ağrı'da yaptığı mitingde oy almak için PKK Lideri Abdullah Öcalan'a saldırdığını söyledi. Sakık, "Başbakan eskiden Kürtlerin diline kültürüne saldırıyordu. Şimdilerde ise haddini daha da aşarak, milyonların iradesi olan Sayın Öcalan'a dil uzatmaya başladı. Erdoğan'a diyoruz ki milyonların iradesi olan Sayın Abdullah Öcalan'ın ancak ceketini asarsın" dedi. Başbakan'ın kendilerinden korktuğunu söyleyen Sakık, "Başbakan bunlar 30 - 40 kişi gelseler ne yapacaklar diyor. Başbakan bunu biz 22 milletvekili iken kendisinin 3 vekiline karşı neler yaptığımızı gördü. Birbirleriyle kanlı bıçaklı olan Meclis'teki partiler söz konusu olan biz Kürtler olunca tek vücut oluyorlar. Bunlara en iyi cevabı da sizler buradan tek vücut olarak vereceksiniz" ifadesinde bulundu. 

Sakık'ın ardından konuşan Ağrı Adayı Aksoy da, Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'daki zulümleri gördüğünü ancak Kürt çocuklarına yapılan zulmü görmediğini belirterek, Ortadoğu'da zulüm yapanların iktidarlarının bittiğini hatırlattı. Aksoy, "Tunus, Libya, Mısır gitti Suriye gidiyor. Bir taraftan zulüm eden Erdoğan'ın yanında duranlar görüldüğü gibi birer birer gidiyor. Şimdi sıra Erdoğan'ın gidişinde. Kürt halkı verilen mücadele sonrası artık tüm dünyada bilinen tanınan bir halk haline geldi. Bütün dünya Kürtlerle ilgili tutumunu gözden geçirmek zorundadır. Bunu artık Amerika'nın Türkiye temsilcisi durumundaki Erdoğan da çok iyi bilmek zorundadır. Bu seçim eğer Türkiye'nin temel sorunlarını çözmeye evirilmezse çok kötü şeyler olacak" dedi.

Türkiye'de yıllardan beri iktidar olan hükümetlerin Kürt sorununun çözümüne katkı sunmadığını ifade ederek, Türkiye'deki en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu aktaran Aksoy, Başbakan'ın Ağrı'da yaptığı mitinge değinerek, Erdoğan'a karşı pankart açmak isteyen bazı vatandaşların alandan çıkartıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Kürt illerinde özellikle Türk olan milletvekili adaylarını gönderdiğine dikkat çeken Aksoy, Başbakan'ın Kürt halkını tanımadığını ve Türk adayları göndererek sindirmeye çalıştığını söyledi. Aksoy, "Kürt halkı hiçbir hükümetin zulmü karşısında boyun eğmemiştir. Bundan sonra da eğmeyecektir. Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt sorununu çözmek adına ne yaptılar kocaman bir hiçle beraber. Binlerce tutuklu, gaz bombası ve bombalanan dağları artlarında bıraktılar. Ertuğrul Özkök diyor ki Kürt sorununu çözmek istiyorsanız Kürt halkının en çok sevdiği ve sözünü dinlediği kişiyle görüşün. Ve biz de diyoruz ki Kürt sorununun muhatabı sayın Öcalan'dır" diyerek konuşmasını bitirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından miting Mihemedê Serhedî ve İbrahim Rojhilat'ın söylediği şarkılarla son buldu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder