31 Mayıs 2011 Salı

Çoşkulu Bazid Mitingi / Resimler - 31 Mayıs 2011



























EMEK,DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK BLOĞU AĞRI MİLLETVEKİL ADAYI HALİL AKSOY’UN COŞKULU BAZÎD MİTİNGİ

Bazîd bazîd olalı böyle bir miting görmedi. Belediye alanına iğne atsan yere düşmezdi… Ellerinde çeşitli özgürlük ve demokrasi, kardeşlik haykırışını dile getiren pankratlarla 15 bin kişi hep bir ağızdan barış türkülerini söylüyorlardı… Kadın erkekli tüm miting alanını dolduranlar Kürt müziği büyüsüne kapılarak govent (halay) çekiyorlardı… Aman Allah’ım o ne görkemli muhteşemlik…
Burada demokrasi ve özgürlüğü tarihi yazılıyordu adeta… Bu coşku bu güzellik Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz’ın Patnos Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Telat Aktaş’ın ,Ağrı İl Meclisi Kenan Alkan’ın,Belediye Meclis Başkanı Ekrem Müftüoğlu’nun, eski BDPilçe başkanı Telha Kaya’nın, yakın il ve ilçelerin BDP’li siyasilerin,Belediye Meclis üyelerinin,BDP İlçe örgütü üyelerinin alana girmesiyle doruk noktaya ulaştı…
Yer yerinde oynuyordu. Yer, gök adeta birleşmişti. Aman Allah’ım ne muhteşem bir görüntü… hele hele Milletvekili adayları Altan Tan ile Halil Aksoy’un halkı birlikte selamları ile ortaya çıkan manzara müthişti... Yer gök ”Kürt halkı sizinle gurur duyuyor” sloganları ile inledi durdu….
Sunucular Nurettin Çelik ile Özlem Demir’in topluluğu coşturmaları yönelik söylevleri mitingin havasını daha renkleştirdi.
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Milletvekili adaylarının ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz’ın konuşmaları ile toplum coştu durdu…
Yerel sanatçılarımız Hakan Akbaş’ın Koma Ehmedê Xanî solistinin Hozan Cane’nin Kemal Amede’nin söyledikleri Kürtçe ezgilerle topluluk adate kendinde geçti….miting çok güzel bir şekilde sona ererken,Doğubayazıt Belediye Meclis üyesi Aydın Alkan’ın Milletvekilleri onuruna paraşüt kamping’de verdiği” sêle qeli “ziyafetinin tadı da ayrıydı…

Emek,demokrasi ve Özgürlük bloğu Diyarbakır bağımsız adayı Altan tan yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğana yüklendi.

Tan'ın konuşması özetle şöyle;"Saygıdeğer BAZîD halkı biz BAZîD’TEN, AMED’E, MUŞ’A, MERSİN’E, GAZİANTEP’E Ülkenin dört biryanında bulunan Kürt halkımıza sesleniyoruz.Başbakan Tayip ERDOĞAN bizler için zerdüşlük’le itham ediyor.Terbiyesini takınsın haddini bilsin;Karadeniz bölgesi 400 yıldır müslüman olmuş bizler yani Kürt halkımız ise 1400 yıl’dır müslümandır ve HZ.MUHAMMED S.A.V ‘ME tabi olmuştur.KUR-AN’I KERİM İSE bizlerin Yüce kitabıdır.
Başbakana sesleniyorum,KUR-AN’IN bizlere verdiği hakkı ve adalet’i göstermesini istiyoruz. Ayrıca haykırarak meydanlarda söylediği Zerdüş’lük
kelimesi için gelip EHMEDÊ XANÎ Türbesine varıp tüm halkımızdan özür dilesin. Biz hiç kimse’nin öğretmesine kalmaksızın dinini , imanını bilen ve yaşayan Kürt halkıyız.15 bin imam halkımızın olduğu bölgeye yollayacaklarmış gerek yok çünkü;5 yaşında çocuktan tutun 85 yaşındaki büyüklerimize kadar tüm insanımız Peygamberimizi ve dinini bilen bilinci yerinde bir halkız;bize göndereceğiniz din adamlarına ve imamlara ihtiyaç duymuyor ve özgürlüğü istiyoruz.
Avrupa ülkelerinin bir çoğunda DİL, IRK ve DİN özgürlüğü var, eyalet sistemi var onlar bölünüp yıkılmıyorda. Bizler Demokratik ve Özgür’lük istiyoruz diye’ mi ülke bölünecek. Biz Kürt halkı olarak Arap'la, Türküy’le, Lazıy’la, Çerkeziy’le özgürce kardeşçe yaşayacağımız bir ülke istiyoruz."dedi

Halil Aksoy kendisi için düzenlenen Bazîd mitinginde Ana dil konusuna dikat çeker özetle şöyle konuştu.
“Bütün şehit ve tutuklu annelerinin önünde saygıyla eğilip ve ellerinden öperim biz sonuna kadar onların yanındayız. Biz Kürt halkının özgür olması ve özgürce yaşaması için buradayız.
Mücadelemiz geçmişte Kürt halkının yaşadığı ve gördüğü çilelerin, zulmün tekrarlanmaması ve geri gelmemesi için buradayız.
Hükümetten isteğimiz Kürtler olarak haklarımızın tanınması ve bu ülkede demokrasi ve özgürlük içerisinde kardeşçe yaşamak ve sizler için buradayız. Biz başkaları gibi hayal, yalan dolan ve verdiğimiz vaatlerle kimseyi kandırma peşinde değiliz. Son olarak baştanda belirttiğimiz gibi Kürt halkının özgürlüğü ve hakları için sizlerle sonuna kadar beraberiz. Buraya kadar gelen tüm Doğubayazıtlı kardeşlerimi saygı ve hürmetle selamlayarak teşekkür ederim.” dedi.

Dr.Canan Korkmaz Emek,Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Ağrı Bağımsız Milletvekili Halil Aksoy için düzenlenen mitingde icraatlarını anlattı.Dr.Korkmaz’ın konuşması özetle şöyle:
“Belediye olarak anlımız aktır. Bizden önce 10 yıl boyunca kardeşlerimiz vardı.2 yıldan beri görevi bıraktıkları yerden devir alarak yaptıkları hizmetleri kaldığı yerden kıt imkânlarla en güzel şekilde bugünlere getirdik ve kaldığı yerden fazlasıyla devam ettireceğiz.

Kaynak: Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi
http://www.dogubayazithalkinsesi.com.tr/index.php.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder