17 Temmuz 2014 Perşembe

Sakık: Sorun Kürtler olunca vicdanlar nasırlaşıyor

AĞRI (DİHA) - IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırılarının protesto edildiği Ağrı'da konuşan Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, çetelerin tüm dünyanın gözleri önünde katliamlara girişmesine rağmen egemenlerin sessiz kaldığına vurgu yaparak, "Türkiye'de İslamiyet'ten bahsedenler, sorun Kürtler olunca vicdanları nasırlaşıyor" dedi.


DBP ve HDP Ağrı il örgütleri öncülüğünde IŞİD çetelerinin Rojava'nın Kobanê Kantonu'na dönük saldırılarını protesto etmek amacıyla belediye binası önünde basın açılaması gerçekleştirildi. Açıklamaya yüzlerce yurttaşın yanı sıra Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, DBP Ağrı İl Eş Başkanı Necmettin Efe, DBP ve HDP il yöneticileri katıldı. Sık sık, "Bijî berxwedana Rojava", "Bijî YPG", "Bijî YPJ", "Bijî Serok Apo" sloganları atan kitle, "Kobanê direnişini selamlıyoruz" ve "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak" pankartları açtı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan DBP İl Eş Başkanı Efe, Rojava devrimin sadece Kürt halkı için değil, tüm Ortadoğu halkları için bir umut ışığı olduğunu ifade etti. Rojava devriminin Ortadoğu'da yarattığı etkiye değinen Efe, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın çizmiş olduğu yoldan ilerleyen Rojava devrimi tüm dünyaya halkların birlikte yaşayabileceğini kanıtlamıştır. Bunun sonucu olarak panik ve korkuya kapılan egemen güçler IŞİD gibi taşeron bir çete ile bu halkın iradesine çirkin bir şekilde saldırmaktadır" dedi.

'Çeteler İslam'ı temsil edemezler'

AKP hükümetinin bir yandan diyalog sürecini yürütürken, öte yandan çetelere destek vermesinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Efe, AKP hükümetini uyararak, "Rojava'da yaratılan değer çok iyi anlaşılmalıdır. Rojava devrimi insanlık tarihinin bin yıllardır yaratmış olduğu büyük erdemlerin, demokrasinin, barışın ve özgürlük ilkelerin taçlandırılmasıdır. Bu temelde Rojava devriminin egemen güçler tarafından boğulmaya çalışılması sadece Kürtlerin değil bütün insanlığın yok edilmek istenmesi ile eş değerdir. Çeteler İslam'ı temsil edemezler. Bunlar İslam'ın değil Kerbela'nın temsilcilerdir" diye konuştu.

'Rojava'da hiç kimse başka bir halka zulmetmek için elini silaha atmadı' 

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ise, zulme uğrayan Rojava Kürtlerinin topraklarını savunduğunu ifade ederek, "Rojava'da hiç kimse başka bir halka zulmetmek için elini silaha atmadı. Kendi halkına yapılan saldırı ve zulmü kabul etmeyen Kürtler özgürlük mücadelesi veriyor. Onlara saldırı olduğu için orada devrim yapıyorlar. Rojava tüm dünyaya bir avuç Kürt ile nasıl devrim yapıldığını gösterdi" dedi.

'Rojava onurumuz ve namusumuzdur'

IŞİD katliamlarını kınayan Sakık, "O çetelerin camileri nasıl bombaladığını görüyoruz. Nasıl katliam yaptıklarını görüyoruz. Ne yazık ki bu ülkedeki egemenlerin dilleri varmıyor bu canavar ve barbarlara terör demeye. Türkiye'de İslamiyet'ten bahsedenler sorun Kürtler olunca vicdanları nasırlaşıyor. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı da çetelerin Rojava'da yaptıkları saldırıyı da lanetliyoruz. AKP Gazze'deki katliamı kınıyor ama Rojava'daki katliamı kınamıyor. Tam tersine AKP kapalı kapılar ardında o çetelere destek sunuyor. Kürtlerin bunları görmeleri gerekir. Rojava onurumuz ve namusumuzdur. Rojava bedenimizden bir parçadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ağrı Belediyesi eş başkanları ve beraberindeki seçilmişler, PKK ve HPG'lilerin aileleri için verilen iftar yemeğine katıldı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder