6 Temmuz 2014 Pazar

Diyadin’de 4 aydır yaşanan elektrik kesintileri halkı bezdirdi

AĞRI (DİHA) - Diyadin’de 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana her gün yaşanan 5 saatlik elektrik kesintisine tepki amacıyla EDAŞ binasına yürüyen halk, şirketin araçlarına zarar verdi. Elektrik dağıtım şirketini uyaran ilçe sakinleri, Pazartesi gününe kadar sorunun giderilmemesi halinde daha büyük eylemsellikler gerçekleştireceklerini söyledi.


Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, 30 Mart yerel seçimlerinin arifesinde başlayarak her gün yaşanan 5 saatlik elektrik kesintisi uygulaması ilçe halkını patlama noktasına getirdi. EDAŞ’ın elektrik kesintilerini protesto eden ilçe sakinleri ve esnaflar, EDAŞ binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Şirket çalışanları kapıları kapatırken, kitle şirkete ait araçlara zarar verdi. Olay yerine gelen polisin de durduramadığı halk, açıklama yaparak, kesintilere son verilmesi çağrısı yaptı. Kitle adına konuşan
Ferdi Kaya, “5 aydır elektrikler kesiliyor, şirket yetkilileri halkımızla adeta dalga geçer gibi oyalamaya çalışıyor. Esnafların hepsi büyük zarar görüyor. Bunun tek sorumlusu Aras EDAŞ’tır” dedi.

Kesintiler nedeniyle ilçedeki fırınların günlerdir kapalı olduğunu, halka su verilmediğin, market, kasap ve benzeri iş yerlerinin dolapları çalışmadığı için bütün yiyeceklerin çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Kaya, “Halkın sağlığıyla oynanıyor. Eğer bu sorun çözülmezse buradaki binayı araçlarla birlikte ateşe vereceğiz. Bunun sorumlusu da bizleri karanlıkta bırakanlar olacak. Bizi basit görenler bilsin ki bu halk şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseye boyun eğmeyecektir” uyarısı yaptı.

Görüştükleri yetkililerin, sorunun Pazartesi günü giderileceğini söylediğini aktaran Kaya, “Biz de Pazartesi’ni bekleyeceğiz. Eğer kesintiler devam ederse, bizler sessiz kalmayacağız, buraları ateşe vereceğiz. Eskiden 10 lira olan faturalar şimdi 100 lira olarak geliyor. Bir ay faturasını yatırmayan vatandaşın elektriğini kesmesini bilirler, ancak arızanın giderilmesini bilmiyorlar mı” diye tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından kitle alkışlar eşliğinde dağılarak, eyleme son verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder