22 Temmuz 2014 Salı

'Bizim en önemli konumuz Rojava'dır'

 AĞRI (DİHA) - Ağrı'da DTK'nın yeni delege seçimi için düzenlediği toplantıda konuşan DTK Daimi Melis Üyesi Osman Özçelik, Kobanê halkının direnişine işaret ederek, Kürt halkının Rojava'ya sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.


Ağrı'da, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yeni delege seçimi için Karizma Düğün Salonu'nda halk toplantısı yaptı. Toplantıya DTK daimi meclis üyeleri Osman Özçelik ve Hüseyin Barış, Diyar TUHAD-DER Başkanı Derya Us, DÖKH üyesi Mervan Yıldız ve DBP Ağrı İl Eş Başkanı Necmettin Efe ve çok sayıda yurttaş katıldı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler anısına durulan saygı duruşunun ardından konuşan DTK Daimi Meclis Üyesi Osman Özçelik, bölgede her kesinin kongrede temsil edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Kongremiz Kürt kongresi değil, Kürdistan kongresidir. Kürdistan'daki tüm halkların kongrede kendini temsil etmesi gerekir. Aynı şekilde Kürdistan'da olan tüm inançlar da kongremizde kendilerini temsil edecektir. Bu toplantılarda delege seçimi yapmıyoruz. Sadece delege seçimin nasıl seçileceğini anlatıyoruz. Delegeleri de halk seçecek" dedi.

'Kürdistan halkı Rojava'ya sahip çıkmalı'

Rojava'da yaşanan gelişmelere ve İŞİD saldırısı altındaki Kobanê halkının direnişine de değinen Özçelik, "Bizim en önemli konumuz Rojava olmalıdır. Rojava'da Kürtlerin verdiği mücadele bu güne kadar hiçbir yerde verilmedi. Halkımız her zaman onuruna sahip çıkmış; ama hiçbir zaman kimsenin topraklarına saldırmamıştır. Biz barış isteyen ve barışı seven bir halkız. Kobané'de çeteler halkımıza saldırmaktadır. Onun için tüm Kürdistan halkının Rojava'ya sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Eşit temsiliyet esas alınacak

Kongrede eşit temsilyetin sağlanacağını dile getiren DÖKH Üyesi Mervan Yıldız ise, "Tüm kurumlarımızda olduğu gibi DTK'de de eşit temsilyet olacaktır. Onun için delegelerimizin yarısı kadınlardan seçilecektir" ifadesinde bulundu.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder