2 Temmuz 2014 Çarşamba

AKP'liler Belediye'ye ait fabrikayı da talan etmişler

AĞRI (DİHA) - AKP'den devr alınan Ağrı Belediyesi'nde incelemelerini sürdüren BDP'li yönetim, belediyeye ait kelebek kilit taşı üretme fabrikasının boş bırakıldığı ve malzemelerinin götürüldüğünü tespit etti.


Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanan yerel seçimlerde Ağrı Belediyesi'nin BDP'ye geçmesinin ardından AKP tarafından belediyeye ait yerler adeta talan edilmişti. Bu yerler arasında yer alan 100. Yıl Mahallesi'ndeki kelebek kilit taşı üretme fabrikası, belediyeye ait olmasına rağmen ihale yoluyla özel bir şirkete verildiği ortaya çıktı. Yaklaşık bir yıl önce şirketle yapılan sözleşmenin sona ermesinin ardından fabrika kapatılırken, fabrikada görevli olan bekçinin ise seçimlerin ardından kimseye bilgi vermeden fabrikadan ayrıldığı öğrenildi. Duruma ilişkin fabrikada incelemelerde bulunan Ağrı Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Halef Keklik, "1 Haziran'dan sonra AKP'li belediyeden görevi devraldıktan sonra belediyeye ait hiçbir yerin sağlam olmadığını gördük. Bu fabrika da bunlardan biridir. Bu fabrikanın yaklaşık bedeli bir trilyondur. Buraya trilyonlarca para harcanmış ama şu an bir taş bile üretemiyor. Sözde halka hizmet sunmak için yapılan bir fabrikadır. İşte bu da bu güne kadar bu halkın hizmeti için gelen paraların nasıl talan ettirildiğinin göstergesidir. Maalesef bütün birimlerimiz enkaza dönüşmüş. Burada vicdanın, hukukun ve adaletin olmadığı bir pratik sergilenmiş" dedi.

'Kim olursa olsun bunun hesabını verecek'

Taş üretme fabrikasının işletilmesi için daha önce ihale yapıldığını belirten Keklik, "Fabrika belediyenin fakat işletmesi özel bir şirkete verilmiş. İş sezonu bittikten sonra ihaleyi alan firma fabrikayı kapatmış ve fabrikanın güvenliği için fabrikaya bekçi bırakılmış. Kayıtlara baktığımızda gece ve gündüz iki bekçi fabrikaya bakmaktadır. Ama şu an görüyoruz ki kimse fabrikada yok. Ne belediye kendi fabrikasına sahip çıkmış ne de ihaleyi alan şirket fabrikaya sahip çıkmış. Bu fabrika talan edilmiş" diye konuştu. Fabrikayı bu hale çevirenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Keklik, "Bu halkın malını talan edenler hakkında yasal işlemler başlatacağız. Kim olursa olsun bunun hesabını verecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan belediyeye bağlı olan tüm yerlerin bu halde olduğunu belirten Keklik, bu sıkıntıları bir an önce çözeceklerini kaydetti.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder