31 Temmuz 2014 Perşembe

Ağr'da HDP Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçim irtibat büro açılışı

 Ağrı HDP ve DBP il örgütleri tarafından Nevzet Güngör caddesinde HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim irtibat bürosunu açtı. Açılış törenine yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Ağrı il eş başkanı Baran Öztürk, DBP Ağrı il eş başkanı Necmettin Efe, DBP Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay, DBP Ağrı belediye eş başkan yardımcısı Halef Keklik, HDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, DİSK Ağrı şubesi başkanı Ersin Erincik, Ağrı Eğitim-sen şube başkanı Rıdvan Aydın ve Sosyal iş Ağrı temsilcisi Emin Yıldız katıldı.


Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler anısına durulan saygı duruşundan sonra konuşan DBP Ağrı il eş başkanı Necmettin Efe, Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için herkesin önünde iki tercih olduğunu vurguladı. Efe, “ Bir taraftan kafatasçı, ırkçı ve şoveniz aday bir diğer taraftan ise halkların kardeşliğine inanmış, özgürlük ve barışa susamış sayın Selahattin Demirtaş var. Nasıl ki 31 Mart’ta, 1 Haziranda onları sandığa gömdüysek Ağrı halkı 10 Ağustos’ta da bunu yapacağına inanıyorum” dedi.


‘Kobanê ve Gazze’deki katliamları kınıyoruz’

Bayramların önemine değinen DBP Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay, “ Maalesef Ortadoğu da oluk oluk kan akıyor. Bir taraftan İŞİD çetesi Kobané de katliam yaparken, diğer taraftan İsrail Filistin de katliam yapmaktadır. Nerde oluyorsa olsun katliamlara karşı durmak gerekir. Katliamlara taraf olmamak gerekir. Ama maalesef Türkiye katliamlara taraf oluyor. Müslümanlık adına cinayetler işliyorlar, Müslümanlık adına insanların kafalarını kesiyorlar. Bunun neresi Müslümanlık gerçekten bunu bir az sorgulamak gerekir. Onun için katliamların önüne geçmek lazım. Rojava halkı bir devrim yapmış. Demokratik özerkliği inşa etmiş. Bu örnek bir duruş. Ve bu örnek duruş Kürdistan’ın her yerine yayılmak zorunda. Bizler her zaman Rojava ve Filistin halkın yanındayız ve Kobané ve Gazze’deki katliamları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘Cumhurbaşkanı koltuğu ezilenlerin ve dışlananların koltuğu olacak’
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kubilay, “ Cumhurbaşkanı koltuğu ezilenlerin ve dışlananların koltuğu olacak. Bizim fakımız budur. Züllüme karşı, baskıya karşı ancak bu şekilde durabiliriz. Biz 1 Haziran’da gösterdiğimiz başarıyı burada da göstereceğiz” dedi.

‘Yaptıklarımızın da yapmadıklarımızın da hesabını vereceğiz’

Belediye çalışmalarına da değinen Kubilay, Ağrı halkın emeği ile bir Haziran da bir başarı elde ettiklerini ve 1 Haziran’da devraldıkları belediye bir enkaza dönüştüğünü söyledi. Kubilay, “ Her konuda problemi olan ve talan edilmiş bir belediyeyi devraldık. Ama biz bunları başaracağız. Sanki bize borçsuz bir belediye bırakmışlar ne yaptınız diyorlar? Siz ne bıraktınız da ne bekliyorsunuz. Beş yıl var. Yapacaklarımız da var yapamayacaklarımız da var. Yaptıklarımızın da yapmadıklarımızın da hesabını vereceğiz. Her şeyden önce dürüst ve şeffaf belediyeciliği ortaya koyuyoruz” dedi.

‘Herkes en içten bu sürece katkı sunması gerekir’

Daha sonra konuşan HDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, geçmiş dönemlerde Kürtlerin muhtar aday göstermekten korktuğunu ve şimdi ise Türkiye’nin en başına aday olduğunu vurguladı. Aksoy, “ Bu büyük bir başarıdır. Her kesin emeği var burada. İlk önce sayın Abdullah Öcalan ve Kürdistan şehitlerin emeğidir. Bu mücadelede söyleyeceklerimizi bir yapmalıyız. İlk defa Cumhurbaşkanlığına aday oluyoruz. Bu ilke ne kadar güçlü çıkarsak devamı da o kadar güçlü gelir. O nedenle her kes en içten bu sürece katkı sunması gerekir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra HDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy ve DBP Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay seçim irtibat bürosunun kurdelesini keserek, büronun açılışını yaptı.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder