5 Kasım 2013 Salı

YDG-H Ağrı Merkez'den Açıklama ve Uyarı

YDG-H Ağrı'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklama;

Açıklama 1:



YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi), 4 Kasım 2013 Saat 14:30 sıraların da, Ağrı Yüzüncüyıl Mahallesi, Ağrı Van Karayolu'nda yolcusuz seyahet eden Metro Turizm'e ait bir araca, saldırı düzenledi. Camları kırılan araç kullanılmaz hale getirilirken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerinde kimseyi bulamayan polis, mahalle halkını rahatsız edip, tehditler savurdu.

Geçtiğimiz yıllarda, Yılmaz Gürhan ile Mikail Çelik adlı vatandaşların, yolcu olarak bulundukları Metro Turizm’e ait otobüste kendi aralarında Kürtçe konuştukları gerekçesiyle şoför ve muavin tarafından dövülerek yol ortasında otobüsten atılmıştılar ve Metro Turizm yetkilileri, konu ile ilgili hiç bir açıklamada bulunmamıştı.

Birimimiz yukardaki sebepten dolayı Metro Turizm'e ait araca saldırdı.

Açıklama 2:

YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi), 4 Kasım 2013 Saat 15:00, Yüzüncüyıl Mahallesi, Arap Durağı mevkiin de, evleri dolaşarak ailelere maddi yardımlarda bulunacağını belirtterek, halka saat dağıtan Terörle Mücadele ekiplerine saldırı düzenledi. Saldırıda araçta küçük çaplı hasar meydana geldi. Saldırı sonrası, araç hızla mahalleden uzaklaştı.

Halkımıza Uyarı:

Aynı gün (4 Kasım 2013), kimliği belirsiz kişiler(!) tarafından Van Gölü Turizm'e ait bir araca saldırı olmuş, aracın camları kırılmıştır. Konu ile ilgili evleri dolaşan polis, olaydan YDG-H'yi sorumlu tutarak, birimimizin anti propagandasını yapmıştır. Polis halkı tehdit ederek YDG-H'ye karşı harekete geçirmeye çalışmıştır.

YDG-H tarafından Van Gölü Turizm'e karşı hiç bir çalışma/eylem yürütülmemiştir. Olayın YDG-H ile alakası yoktur. Olay devlet sistemi tarafından yapılarak, YDG-H'ye mal edilmeye çalışılmıştır. Halkımızı konu ile ilgili, duyarlı olmaya çağırıyoruz.


YDG-H AGIRİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder