29 Kasım 2013 Cuma

Turgutlu ve Patnos’ta PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Manisa’nın Turgutlu ve Ağrı’nın Patnos ilçelerinde PKK’nin kuruluş yıldönümü şölen ve etkinliklerle kutlandı.


Manisa'nın Turgutlu ilçesinde BDP İlçe Örgütü, PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümünü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen şölen ile kutladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının açıldığı şölene kalabalık bir kitle katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan şölende konuşan BDP İlçe Başkanı Selahattin Dağlı, PKK'nin bir gençlik hareketi olduğunu belirtti. Bu mücadeleyi başlatanların bireysel çıkarlardan ziyade Kürt toplumunun özgürlüğünü hedeflediğini de vurgulayan Dağlı'nın ardından konuşan HDP Manisa İl Başkanı Abdurahman Aras ise, "Sayın Öcalan'ın ölümsüz eseri Partiya Karkerên Kürdistan'ın (PKK) yıldönümü kutlu olsun" dedi.

"Bizler şehitlerden kalan, Sayın Öcalan'ın Kürt halkına emanet ettiği bu ölümsüz eser için sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Konuşmalar sık sık, "Bijî serok Apo","Selam selam İmralı'ya bin selam", "Şehîd namirin" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloğanları ile kesildi.

Şöylen, yerel müzik gruplarının seslendirdiği ezgilerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Ağrı'da da BDP Patnos İlçe Örgütü önünde bir araya gelen gençler PKK'nin 35'inci yıldönümünü kutladı. kutlamalarda havai fişek gösterisi yapıldı.

Kaynak: Bestanuce1.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder