20 Kasım 2013 Çarşamba

Doğubayazıt Belediyesinin Su Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Doğubayazıt Belediyesi, bölgenin en büyük bütçeli projeleri arasında yer alan “Doğubayazıt İçme Suyu Temini Projesi” kapsamında şehir merkezinde çalışmalarına devam ediyor.


Doğubayazıt Belediyesi, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük bütçeli projeleri arasında yer alan “Doğubayazıt İçme Suyu Temini Projesi” kapsamında şehir merkezinde çalışmalarına devam ediyor. Doğubayazıt’ın içme suyu problemini en hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözmesi planlanan projenin 2014 yılının ilk aylarında tamamlanmasıyla birlikte Doğubayazıt halkının içilebilir kalitede, sürekli ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak.Şehir içinde yer alan yaklaşık 200 kilometrelik su şebekesinin yenilenmesi amaçlı çalışmalarına 2012 yılında başlanan ana şebekenin yüzde 60′ının yenilendiği, 3 adet yüksek kapasiteli su deposu inşaatının tamamlandığı çalışmalarda. Vatan Mahallesi Şahin Sokakta devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz çalışmaları yerinde inceledi.

‘Tüm abonelere sağlıklı, hijyenik su verilecek’

Projenin Doğubayazıt’ta kangrenleşen su sorununu kökten çözeceğini belirten Yavuz proje bitimi ile 24 saat kesintisiz olarak suların akacağını ifade etti. Yavuz, “Doğubayazıt tarihinde en büyük bütçeli alt yapı projesi olma özelliğini taşıyan büyük su projemizin tamamlanması ile tüm abonelerimize sağlıklı, hijyenik su temini sağlanacaktır. Proje çalışmaları süresince hem isale hattı boyunca katkılarını esirgemeyen hem şebeke çalışmalarında destek sunan halkımıza teşekkür ediyorum. Maalesef dünyanın her yerinde alt yapı çalışmaları oldukça zor ve zahmetlidir. Çalışma yapılan yerde yaşayanların yaşam düzeni olumsuz etkilenebilmektedir. Halkımızdan geçici bir süre için verdiğimiz bu rahatsızlıktan dolayı bir kez daha özür diliyor ve bu konuda anlayış ve özverili yaklaşımlarını bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder