13 Kasım 2013 Çarşamba

Doğubayazıt Belediye Başkanı Korkmaz ”İftira ve Karalamaları Yapanlar Halkımızın Vicdanında Yargılanacaktır.”

30 Mart 2014 yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte BDP’li Doğubayazıt belediyesi ve Belediye Başkanı Canan Korkmaza ilişkin yapılan asılsız iddialara yönelik yazılı açıklamada bulundu.


Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz kamuoyunu yanıltan haberler yaptığı gerekçesiyle sosyal medya facebook üzerinde açılan ‘Bazid fikir külübü’ sayfasında Belediye Başkanı Canan Korkmaz şahsında Barış ve Demokrasi Partisine (BDP)  yönelik gerçekleştirilen yıpratma ve linç kampanyasını ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Yerel seçimler öncesi Fettullah Gülenin ‘BDP’nin belirledikleri adaylar hakkında dedikodular yayarak halk içinde tartıştırın. Adayların geçmişleri hakkında spekülasyonlar yayın’  söylemleri ardından yapılmasının dikkat çekici olduğunu belirten açıklamada,”Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada bulunan ‘Bazid Fikir Kulübü ‘ adı altında şahsıma ve partimize yönelik asılsız iddialarla karamalar gerçekleşmektedir. Haziran ayında Fettullah  Gülen’in basına sızan  metinlerde yerel seçimlerde BDP’li belediyeleri  olduğu yerdeki çalışma tarzı ile sosyal medyadaki yayın  çizgisi anlayış düzeyinde bir yakınlık içermektedir. Doğubayazıt Belediye Başkanı olarak bulunduğum görevde halkıma ve partime layık bir siyaset anlayışı ile hizmet etmeye çalıştım. Eksiklik ve yetmezliklerimde olmuştur ama Doğubayazıt Belediyesi tarihinde yapılmamış işleri başarmış ve en büyük yatırımlar bizim dönemimizde halkımızın katılımıyla yapılmıştır” dedi.

‘iftira ve karalamaları yapanları halkımızın vicdanında yargılıyorum.’

Hizmet anlayışında halkçı bir gelenekten geldiklerini belirten açıklamada, karalama faaliyetinde bulunanların halkın vicdanında yargılandığı ifade edildi. Açıklamada,”Bizler mücadele ve hizmet anlayışı halkçı olan bir partinin geleneğinden geliyoruz. Yaptığımız her türlü çalışma ve hizmetlerin gayesi halkımızın daha rahat ve yaşanılabilir bir kentte yaşamını sürdürmedir. Gerek halkımıza olan yaklaşımımız gerekse hizmet üretme noktasında olan görüşlerimiz sadece ama sadece halkımız çıkarınadır. Çeşitli kod isimlerle adını bile açıklama cesaretinde bulunamayan kişiler tarafından yapılan asılsız ve pervasız iddiaların doğruluk payı yoktur. Bu iftira ve karalamaları yapanları halkımızın vicdanında yargılıyorum. Partimizin resmi organların herhangi bir açıklama yapılmadığı sürece halkımızın bu tür asparagas haberlere inanmamalıdır. Partimiz ve benim hakkımda asılsız iddiaları gerçekleştirenlere sesleniyorum. Kendini partili olarak iddia edenlerin elinde bilgi ve belgelerle partimizin bu konudaki gerekli mercilerine başvurarak gerekli her türlü tartışma ve diyaloga açığım” şeklinde yer verildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder