27 Kasım 2013 Çarşamba

BDP'li Doğubayazıt Belediyesi Çeşitli Açılışlar Yaptı

 BDP Ağrı Doğubayazıt Siyaset Akademisi'nin ve çeşitli çalışmaların açılışı, BDP'li seçilmişler, yöneticiler ve onbinlerce insanın katılımıyla yapıldı.

Açılışa, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, BDP Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Halef Keklik, BDP'li il, ilçe yöneticileri katıldı.


Ağrı merkez diğer ilçelerden de katılımın olduğu çeşitli açılışlar da  halk, Doğubayazıt meydanlarına sığmadı.

Doğubayazıt Çaldıran yol ayırımında yüzlerce araçla karşılanan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler yüzlerce konvoy eşliğinde Bazîd’e  girdi.

Doğubayazıt BDP İlçe binası önünde binlerce kişinin “Bazîd senin gurur duyuyor” sloganıyla araçtan inen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın etrafında görülmemiş bir sevgi seli oluştu…

Alkışlar eşliğinde Doğubayazıt BDP Siyaset Akademisi'ne giren BDP Eş Başkanı Demirtaş, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, İl Başkanı Halef Keklik, Doğubayazıt BDP İlçe Başkanı Cemil Rızaoğulları, Tuhad-der Başkanı Mehmet Bozkurt, Siyasi Akademisi Başkanı Talat Aktaş ve Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, Siyaset Akademisi'nin açılışını yaptı.

Açılış sonrası Dr.İsmail Beşikçi Caddesinden, Belediye alanına hareket eden Demirtaş ve beraberindekilere, halk cadde boyunca sevgi gösterisinde bulundu.

Belediye alanında karanlık olmasına rağmen 20 bin kişi can kulağı ile Demirtaş’ı dinlediler.

Sözlerine Bazîd’n gençlerini ve analarını selamlayan Demirtaş, konuşmasında Kürt sorunun ulaştığı merhale mücadele ile elde edildiğine dikkat çekerek, "Bazîd, Cizre ne ise Afrin, Kobanê ve Qamışlo’da odur" ifadelerini kullandı

Daha sonra Demirtaş ve beraberindekiler, yaşamını yitiren Şêx M.Nuri Tanrıverdi’nin taziyesine gitti.

Herêma Agirî







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder