30 Kasım 2013 Cumartesi

Aksoy: AKP ile cemaat rant kavgası içinde

AKP ile Gülen cemaati arasında süren dershanelerin geleceği tartışmalarının temelinin "rant kavgası" olduğunu dile getiren BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, taraflar arasında bu rantın paylaşılması ile tartışmaların da sona ereceğini ileri sürdü.


AĞRI - Son günlerde AKP hükümeti ile Fethullah Gülen cemaati arasında süren dershanelerin kapatılması tartışmalarını değerlendiren BDP Ağrı Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyesi Halil Aksoy, devam eden tartışmanın "rant kavgası" olduğunu dile getirdi. Türkiye'de eğitim sisteminin temellerinin bozuk olduğuna dikkat çeken Aksoy, bu nedenle AKP ve cemaatin bu alanı kendi çıkarları doğrultusunda düzenlemeye çalıştığını ifade etti. Eğitimin devlet güvencesinde, parasız, bilimsel ve anadilde olması gerektiğinin altını çizen Aksoy, dershaneler konusunun ise halkın istek ve talepleri doğrultusunda ele alınması gerektiğini kaydetti.

'Kavga rant paylaşılınca sona erer' 

Ne dershaneler kapatılsın ne de kapatılmasın düşüncesinde olduklarının altını çizen Aksoy, çünkü yaşananların "çıkar kavgası" olduğunu ifade etti. Aksoy, dershanelerin neden değil, sonuç olduğunun da altını çizdi. Aksoy, "Bu nedenle biz bu iki kesim arasında taraf değiliz. Bunların arasında süren daha iyi bir eğitimden ziyade bir rant kavgasıdır. Muhtemelen cemaat kesimin istemediği bir AKP yönetimi var, bu tartışmalar bundan kaynaklanıyor. Bu tartışmalar fazla uzun sürmez çünkü rant kavgası rant paylaşımı sağlandığında biter" dedi.

'Eğitimi kendi güdümlerinde koordine etmek istiyorlar' 

Başbakan ve hükümetin eğitimi kendi güdümlerinde koordine etmek istediğini dile getiren Aksoy, şunları söyledi: "Dershaneler çok ciddi ticaret sektörüdür. AKP bu ticaret sektörünü uluslararası sektörlerin emrine sokmak istiyor. Bunu da dershanelerin özelleştirilmesi projesiyle yapmak istiyorlar. Bu demek ki dershaneler paralı olarak varlığını sürdürecek. Bunun başka bir anlamı da eğitimi kategorize etmektir."

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder