29 Kasım 2013 Cuma

Ağrı'da Yoğun Bakım Hastasını Hastaneden Attılar - Video Ve Belgeli Haber

Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tutulan bir hasta, yakınlarının hemşireyle tartışması sonrasında hastaneden atıldı.

4 gün önce akciğer yetmezliği nedeni ile Ağrı Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Özen (77), yoğun bakımda tedavi altına alındı. Bu sırada ilgisizlikten yakınan Özen'in yakınları ile hemşire arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası Ahmet Özen, yakınlarının iddiası üzerine hastaneden atıldı. Bir anda ortada kalan hasta ve yakınları, çareyi Erzurum'a gitmekte buldu. Kendisine ait araçla babasını Erzurum'a götürmek üzere yola çıkan Cevdet Özen, haksızlığa maruz kaldıklarını söyledi.


Özen, "4 gündür hastanedeyiz. Hemşireler ilaçları bizim vermemizi istedi, biz de tüpü bağlamayı bilmediğimiz için 'siz verin' dedik. Ancak hemşireler hastamızla ilgilenmediler. Bu yüzden tartıştık. Onlar bize, biz de onlara bağırdık. Hemşireler konuyu doktora anlattılar. Doktor Hanım yanımıza gelerek ‘benim için hemşirem hastadan önce gelir’ dedi ve bizi taburcu ettiğini söyledi. Bu tavır karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Bir anda kendimizi kapıda bulduk. Babam çok hasta olduğu için kendi imkanlarımızla Erzurum’a götürüyoruz. Bu nasıl hipokrat yemini anlamış değilim. Umarım bu haksızlığa biri dur der” diye konuştu.

MÜDÜRE BAK HELE

Ağrı Devlet Hastanesi’nde yaşanan sağlık skandalının ardından Hastane Müdürü Metin Alpaslan açıklama yapmak yerine bazı basın mensuplarını arayarak bu haberi nasıl yalanlayabiliriz arayışına girdi.

Ağrı Devlet Hastanesi’nde yatan 77 yaşındaki Ahmet Özen’in yakınlarının hemşireyle tartışması sonucu hasta kapı önüne koyulmuş, hasta yakınları hastalarını alarak Erzurum’a götürmüştüler. Bu olayın İHA tarafından duyulması ile hastane yönetimi tanıdık gazeteci arayışına girdi.

Halbuki bizim beklentimiz Ağrılı bir müdürün yaşanan skandalı ört bas etmek yerine gerekli yasal işlemleri başlatarak bu işin üstüne gitmesiydi. Ne yazık ki müdür bey 77 yaşındaki hemşerisinden öte bu makamda daha ne kadar uzun kalırımın derdinde.

Müdür bey aradığı basın mensuplarına hasta atılmadı taburcu edildi diyor bizde müdür beye elimizdeki belgeyle cevap veriyoruz. Yazıyı okuduktan sonra müdür beyin düşünmesini ve kendisine bir daha sormasını istiyoruz. Hasta  çıkarıldı mı ? yoksa taburcu mu edildi ?




VİDEO: 


Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı (İHA) - Agrininsesi.com

1 yorum:

  1. adı üstünde müdür hemde ne müdürbildiğin göt müdür ananla akraba oldum bilgine

    YanıtlaSil