14 Mart 2012 Çarşamba

Doğubayazıt'taki 8 Mart Ömer Koç'a adandı

 Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren Ömer Koç'un taziyesi nedeniyle yapılması planlanan 8 Mart programının iptal edilmesi üzerine bir araya gelen yüzlerce kadın, yürüyüş yaparak Koç'un taziyesini ziyaret etti.


Doğubayazıt'ta 15 Şubat'ta PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bedenini ateşe veren Ömer Koç'un taziyesi nedeniyle yapılması planlanan 8 Mart Kadınlar Günü programı iptal edildi. Bunun üzerine BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer ile yüzlerce kadın açıklama yaptı. "Jin jiyan azadî", "Kadınlar Kürt sorununun çözümü için Özgürlük ve müzakere istiyor" pankartını açan kadınlar, "Bijî Serok Apo", "Jin jiyan azadî", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok" sloganlarını attı. Esnafın tamamının kepenk kapattığı ilçede, polisin her köşe başını tutarak ilçeyi adeta ablukaya alması dikkat çekti.

'Öcalan üzerindeki tecrit son bulmalıdır'

İlçe binası önünde kitleye hitaben konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kürt halkının çocuklarının devletin politikaları karşısında bedenlerini ateşe verdiklerini belirterek, yaşamını yitiren Ömer Koç'u saygı ile andığını söyledi. Doğubayazıt'ta yapılması planlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Ömer Koç'un taziyesi nedeniyle iptal edildiğini duyuran Birtane, "Kürt halkının çocukları bedenlerini ateşe vererek bu zulmü protesto ediyor. Her geçen gün Kürt sorunu hükümet tarafından daha da karmaşıklaşıyor. Hükümet çözüm politikaları üretmediği için her gün ölüm haberlerini duyuyoruz. Kürt halkına yapılan bu zulüm artık son bulmalıdır. Burada yapmayı planladığımız program iptal oldu. Ancak bu seneki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ömer Koç'a adıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen yüzlerce kişi, zılgıt ve sloganlarla Ömer Koç'un taziyesinin kabul edildiği Dilan Toplantı Salonu'na geçti. Burada aileye taziye ziyaretinde bulunan yüzlerce kişiyi, Koç'un yakınları karşıladı. Salonda kısa bir konuşma yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ömer Koç'un yaptığı eylem karşısında saygı ile eğildiklerini ve Koç'un eylem amacının takipçisi olacaklarını söyledi. Yıllardır Kürt halkı üzerindeki baskılar nedeniyle gençlerin bedenlerini ateşe verdiğini ifade eden Aksoy, hükümetin derhal adım atarak Kürt sorununu çözmesini istedi.

Yapılan konuşmanın ardından yüzlerce kişi taziyeden ayrıldı.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder