29 Nisan 2014 Salı

Zilan katliamı sanatla anlatılacak

VAN (DİHA) - KURDÎ-DER Erciş Şubesi, Zilan katliamının yıl dönümü dolayısıyla düzenleyecekleri kompozisyon ve şiir yarışmasına herkesi katılmaya davet etti.


Zilan katliamının 84'üncü yıldönümü kapsamında KURDÎ-DER Erciş Şubesi tarafından şiir ve kompozisyon yarışması gerçekleştirilecek. Konu hakkında KURDÎ-DER Erciş Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan şube eş başkanları Erol Cengiz ve Nefise Taylan, amaçlarının katliamın yaşandığı tarihi şiir ve sanatla hatırlatmak olduğunu ifade etti. Bu günden itibaren başvuruların başladığını belirten Cengiz, 14 Temmuz tarihinde yarışmanın başlayacağını kaydetti. Yarışmanın, şiir, karikatür, resim ve fotoğraf kategorilerinde olacağını söyleyen Cengiz, yarışma için başvuruların KURDÎ-DER Erciş Şubesi'ne yapılacağını söyledi. Cengiz, yarışmada birinci olanların altın ve kitapla ödüllendirileceğini de belirtti.

Zilan deresinde yaşanan katliamın tarihin karanlık kuyularına atılmaya çalışıldığını ifade eden Cengiz, "Kürtleri top, tank, uçak ve makineli tüfeklerle katleden zihniyetlere karşı alacağımız intikam barış ve sanatı sağlamaktır" dedi. Yarışmanın sadece Kürtçe konulu olmadığını aktaran Cengiz, katılım sağlayanlara duyuruda bulunarak, bütün dillerden katılım sağlanabileceğini ifade etti. Diller ve kültürlerin doğanın zenginliği olduğunu ifade eden Cengiz, bölgede yaşayan Kırgız asıllı yurttaşların da yarışmaya kendi anadillerinde katılmaları çağrısında bulundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder