3 Mart 2013 Pazar

BDP Ağrı'da husumetli iki aşireti barıştırdı


Taşlıçay (Avkevir) ilçesinde, Pileki ile Nezoyi aşiretleri arasında yıllardır devam eden husumet BDP'nin araya girmesiyle sona erdi.


AĞRI - Ağrı'nın Taşlıçay (Avkevir) ilçesine bağlı Gelduş köyünde 2009 yılında Pileki ile Nezoyi aşiretleri arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir kişi yaşamını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Aşiretler arasında devam eden husumet, BDP Taşlıçay İlçe Örgütü'nün uzun uğraşları sonucu barışla sonuçlandı.

Aralarında BDP PM Üyesi Murat Öztürk, BDP Taşlıçay İlçe Başkanı A. Rezak Kaya'nın da bulunduğu çok sayıda kişi Gelduş Köyü'nde verilen yemekte bir araya geldi.

Köy meydanında verilen yemekte BDP Taşlıçay İlçe Başkanı A. Rezak Kaya, her iki tarafa BDP'yi, partilerini kırmayarak bir araya geldikleri için teşekkür etti.

BDP PM Üyesi Murat Öztürk ise, Kürtlerin özellikle bu dönemde birlikteliğinin güçlü olması gerektiğine vurgu yaparak, Kürtlere düşmanlığın hiç bir fayda getirmediğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar yukarıda tutulan Kuran'ın altından geçerek, birbirleriyle kucaklaşıp barıştı.


















1 yorum:

  1. Bu Günleri Gürmek Çok Güzel Bişey HDP Başta Olmak Özere Emeyi Gecen Herkese Teşekkürlerimi Sunar Gecmiş Ramazan Bayramını Kutlar BÜYÜKLERİMİN Ellerinden Küçüklerimin Gözlerin den Öperim NEZOYİ Aşiretinden ozan çakır

    YanıtlaSil