12 Şubat 2014 Çarşamba

BDP Kuzey Serhat adaylarının eğitimi devam ediyor

AĞRI (DİHA) - BDP Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan il, ilçe ve belde belediye eş başkan adaylarının BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi tarafından verilen eğitimleri devam ediyor.


BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan il, ilçe ve belde belediye eş başkan adaylarına Doğubayazıt Siyaset Akademisi'nde verilen eğitim devam ediyor. BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Muş Milletvekili Demir Çelik tarafından verilen eğitimler, "Demokratik Konfederalizm" konusu ile devam ediyor. Eğitim programlarına katılan BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay, yeni dönemin Kürtler için çok hassas olduğuna dikkat çekerek, 30 Mart seçimlerinin varlık ile yokluk arasında kalma durumu olduğunu ifade etti.

Kubilay, "Bu seçim sadece belediyeyi kazanmaya yönelik değildir. Kürtlerin birliği, Kürtlerin artık bir arada oluşu, halka doğru temelde yaklaşmak için bazı deneyimler elde etmek gerekiyor. Bunlarda birincisi eş başkanlık sistemi. İkincisi demokratik özerklik ve üçüncüsü yerelde yönetimdir. Yereldeki dinamizmleri kararlara ortak etmektir. Siyasetten alacağımız eğitimleri uzun dönemler yaydığımızda başarılı sonuçlar alacağız. Halka giderken klasik belediyecilik anlayışını bir kenara bırakıp özgür demokratik belediyecilik anlayışı ile gitmek gerekiyor. Halka bu temelde doğru bilgi vermek gerekiyor. Halkla bütünleşmek gerekiyor. Halkı çalışmalara katma halkı yerele katmak gerekir. Türkiye'de yerelleri merkezi bir şekilde ile idare etmek hantallaştı. Daha çok bölgede yerel meclisler halinde demokratik modeller yansımalı. Yerellerdeki halkın kararı açığa çıkarılmalı ve hizmete yansımalıdır" dedi.

Dün başlayan eğitim yarın son bulacak.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder