16 Mart 2013 Cumartesi

Ağrı ÇGD yılın 'En'leri' ödüllerini verdi

 Ağrı Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından verilen yılın "En’leri" ödül gecesinde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Sabırla inançla bu süreci yürütmek ve geliştirmek lazım" dedi.


AĞRI - Ağrı Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 2012 yılının "En’leri" ödül gecesi düzenlendi. Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen geceye BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, AKP Ağrı milletvekilleri Fatma Salman ve Ekrem Çelebi, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, BDP Ağrı İl eş başkanları Halef Keklik ve Mensure Aslan, AKP Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, kaymakamlar, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alklan, Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, gazeteciler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Newroz için el bildirileri dağıtırken Ağrı caddelerinde çamurdan ve çukurdan geçilmediğini, çamurlardan geçmek için cambaz olmak gerektiğini belirterek, belediye çalışmalarını eleştirdi.

‘Eğer barıştan yana gerçekten samimiysek şiddet sarmalından kurtulmak gerekir’

Çok hızlı ve aynı zamanda müthiş değişken bir süreç olduğunun altını çizen Aksay, "Bir sabah kalkıyoruz 'çocukta olsa kadında olsa gerekeni yaparız' diyen bir insan ama; aynı gün aynı insanın ağzından 'gözyaşları aynı olan Kürt annesi ile Türk annesini örnek alıyoruz' diyor. Son söylenen umarım ki barışı ve akan kanın durmasının vesilesi olur. Samimi olmak gerekir. İddialı olmak gerekir. Bu süreç ne kadar hızlı gidiyorsa ne kadar değişkense o kadar da cesur olmak lazım. Eğer cesur değilseniz bu süreç ilerlemez. Bir taraftan diyeceksiniz barışı getireceğiz kanı durduracağız. Kimi hakları iade edeceğiz bunun hemen ertesinde tutup bu ülkenin dağını, taşını, çiçeğini bombalayacaksınız! Bu böyle olmaz. Bir grup arkadaşımızın Türkiye'den gidip PKK’nin elinde tutuklu bulunan resmi görevlileri almak için gittiklerini gördük. Ama o insanlar Kandil'e gittikleri gün oralar bombalanıyordu. Eğer barıştan yana gerçekten samimiysek şiddet sarmalından kurtulmak gerekir” dedi.

‘Biz çok büyük değerler ve bedeller ödeyerek bu noktaya geldik’

TBMM'nin oluşturduğu komisyonda Roboski raporuna tepki gösteren Aksoy, "Allah aşkına bilmiyor musunuz bu işi bu katliamı kim yaptı?" diye sordu. Aksoy, ”Kardeşim işkenceden öldürüldü hiç kimseye kin duymadım, duymuyorum. Bunu söyleyenler de kinden arınmalı. İki halk arasına artık duvarlar örülmemeli, köprüler kurulmalı. Bu köprüleri örmezsek hepimiz muhtemelen bu yıkılan duvarlar arasında kalırız. Sabırla inançla bu süreci yürütmek ve geliştirmek lazım. Biz çok büyük değerler ve bedeller ödeyerek bu noktaya geldik. Bunun bedelini sadece biz ödemedik, bunun bedelini ölüm olarak bizden alanlar da ödedi. Artık bugünden sonra yapılması gereken duvarlar örmek değil, köprüler örmek olmalı. Şunu söylemeliyim politika artık bazı seçkinlerin ya da bazı seçilmişlerin yapacağı bir şey olmaktan çıkmalı. Herkesin ortak yanlarda buluşup yürüyeceği nokta olmalı” şeklinde konuştu.

‘Newroz alanları bize kapatmayın’

2012 Newroz'unda kitleye müdahale edilerek kutlamanın engellemesine tepki gösteren Aksoy, ”Newroz alanlarını bize kapatmayın. Bu halka bu insalara kapatmayın. Umarım gelecekte artık emniyet müdürü gerekse Vali buradan seçilecek. Eğer bahsedildiği başkanlık sistemi olursa böyle olur. Atama ile artık toplumsal yaşamı geliştirmekte çok umutlu değil. Bunu inançla söylüyorum. Unutmayın muhalefetin olmadığı yerde hareket olmaz, hareketin olmadığı yerde demokrasi olmaz" dedi.

Konuşmaların ardından sivil toplum örgütleri, belediye başkanları, öğretmen, doktor gibi mesleklerin olduğu 15 "En'leri" ödülleri verildi. Doğubayazıt Belediyesi'nin yaptığı projelerin Türkiye'deki sayılı büyük projeler arasına girmesi ile İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Jüri Özel ödülüne layık görüldü. Ödülü alan Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, belediye olarak "Büyük su" ve "Otogar" projesinin Türkiye'nin sayılı büyük projelerin içinde yer aldığını söyledi. Halkın en iyi hizmetlere layık olduğunun altını çizen Korkmaz, yapacakları yeni hizmetlerle ilçenin sorunlarını çözeceklerini söyledi. Türkiye'deki gazetecilerin durumuna da dikkat çeken Korkmaz, "Bügün cezaevlerinde onlarca gazeteci bulunmaktadır. Bunlar muhalif ve özgür kalemi olan gazetecilerdir. Bizler her zaman düşüncesini özgür açıklayanların taraftarıyız. Umuyorum ki en kısa sürede tutsak gazeteciler özgür olur” diye konuştu.

DİHA





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder