22 Aralık 2012 Cumartesi

Kürt’e eğitim de hizmet de yasak


BDP’li belediyelerin yoksul öğrencilere verdiği hizmetlere savaş açan AKP hükümeti, son olarak Patnos’ta 700 öğrenciye eğitim veren Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi’ni kapattı.


Cemaatlere alan açmak için eğitim alanına yönelen hükümet, BDP’li belediyeler tarafından yoksul öğrencilere ders vermek amacıyla kurulan eğitim destek evlerini bir bir kapatıyor. Daha önce; Dih, Dersim, Êlîh ve Mêrdîn’deki birçok eğitim destek evini kapatan hükümet, son olarak Patnos’ta 700 öğrenciye eğitim veren Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi’ni “Milli Eğitim Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle kapattı.

Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi kapatıldı

Agirî’nin (Ağrı) Patnos Belediyesi tarafından 2010 yılında ilçede bulunan maddi olanakları düşük yaklaşık 700 öğrenciye eğitim veren Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi’nde 6 ay önce Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri’nce inceleme yapılmış ve soruşturma açılmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla eğitim destek evi kapatıldı. Patnos Kaymakamlığı tarafından, Patnos Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda, “Eğitim Destek Evi’nin 1739 sayılı Milli Eğitim temel kanununun 56.ve 57. maddeleriyle 5393 sayılı Belediyeler kanununun 14.ve 15. maddelerine aykırı bulunduğundan kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

AKP hazmedemiyor

Karara tepki gösteren Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, alınan kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek, “Destek evi 2010’da 360, 2011 ve 2012 yılı içerisinde 700 öğrenciye ders vermekteydi. Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi büyük bir başarı elde etmişti. Öğrenciler iyi üniversiteleri kazandılar. Ama AKP hükümeti ve buradaki yönetim, bunu hazmedemedi ve destek evini kapattı” dedi.

Daha öncede Dersim, Riha’nın (Urfa) Wêranşar (Viranşehir) ve Serê Kanî (Ceylanpınar) ilçeleri ile Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ve Derîk ilçelerindeki açılan Eğitim Destek Evleri ilçe Kaymakamlıkları tarafından izinsiz oldukları gerekçesiyle kapatılmıştı.

AGIRÎ - DİHA

Kaynak: Özgür Gündem Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder