16 Aralık 2012 Pazar

Ağrı'da 3. Güvercin Festivali yapıldı


Ağrı'da Güvercin Sevenler tarafından 3. Güvercin Festivali yapıldı.

İsmet sarı tarafında organize edilen 3.Güvercin Festivali Ağrı’da yapıldı. Güvercin Festivali, Ağrı ili ve ilçelerinde gelen yüzlerce güvercin yetiştiricisinin katılımıyla gerçekleşti.


Özel bir Salonda yapılan festivale çok sayıda güvercin katılırken, bunların 3 tanesi kendi türünde Ağrı'nın en iyi güvercinleri seçildi. Festivalde dereceye giren ilk üç güvercin sahiplerine kupa ve para ödülü verildi. Kupa ve para ödülü töreni öncesinde mevlit okutuldu.
Festival Tertip Komitesi Başkanı Erkan Güneş, amaçlarının Ağrı'da güvercin sevenleri bir araya getirmek ve bu kişileri kaynaştırmak olduğunu söyledi.
Açılış konuşmasını yapan Organizatör İsmet Sarı;”Biz bufestivali birileri para kazansın, rant yapsın diye düzenlemiyoruz. Amacımız Ağrı’da ki güvercin severleri bir araya toplamak. Barış ve kardeşliği sağlamak. Festivali geleneksel hale getirmek için burada bulunduklarını söyleyenSarı, yarışmacılara centilmenliklerinden dolayı ayrı ayrıteşekkür etti.'
Festivalde; Şampiyonun kızı adlı güvercin birinci oldu. Güvercin sahibi Ayhan Çağa'ya 3 Bin TL'lik para ödülü ve birincilik kupası verildi.
Erkan igano' nun güvercini ikinci sırada yer alarak 2 bin 250 TL lik para ödülünü ve ikincilik kupasını kazandı.
Gökhan Demirci’nin güvercini ise üçüncü olarak, bin 250 TL'lik para ödülünü ve üçüncülük kupasını kazanmayı hak etti.
Festivalde emeği geçenlere ise plaket takdimi de yapıldı. Ödül töreninde sonra gelen misafirlere yemek ikramı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder