20 Mayıs 2014 Salı

Ağrı’da AKP’nin 12 bin polis takviyesine tepkiler büyüyor

Ağrı’da 30 Mart yerel seçimlerde BDP’nin kazanmasına rağmen AKP’nin ısrarı sonucu 30 Haziran’da tekrar seçimin yapılması ve 12 bin polisin kentte getirmesi halkın tepkisine neden oldu.


Ağrı’da AKP’nin 30 Mart yerel seçimlerde kaybetmesine rağmen seçimin 1 Haziran’da tekrarlanmasına karar verilirken, 12 bin polisin takviye edilmesine halkı tedirgin ediyor. Yerel seçimlerde BDP’ye oyunu verenlerde, vermeyenlerde AKP’nin haksızlık ettiğini söyleyen kentteki işçi, işsiz, memur ve esnaflar, Ağrı halkına zulüm yapıldığını ifade ediyor.

‘SIRF O KADAR POLİS GETİRDİĞİ İÇİN ASLA AKP’YE OY VERMEYECEĞİM’

ANF’ye konuşan yurttaşların talep ve tepkileri dile getirdi:

Ahmet Taş (İşçi) : AKP’yi sandığa gömmekten başka şansımız yok. Burası Afrika değildir, burası Ağrı’dır. Artık bize hizmet edemeyen iktidarlara oy vermeyeceğimizi bilmeliler. Diğer yandan İsrail’in Filistin’e dahi uygulamadığı ablukayı yaşıyoruz. Binlerce polisi Ağrı’ya yığmışlar. Şuan Öğretmenevi, okul yurtları kamu kurumları birçok bina polisler için tahliye edilmiş durumda. Ağrılılar ne yapmış bu kadar baskı uyguluyorlar. Bu hakareti eden hükümet Ağrılılara yıkıcı diyor. Biz nereyi yıkmışız? Tüm yurtları teker teker boşaltıp polis yerleştiriyor. Sırf o kadar polis getirdiği için asla AKP’ye oy vermeyeceğim zaten bir hizmetleri olmamış bu kadarına da tahammül göstermeyeceğiz.

AĞRI’NIN KADERİ BİR İKİ TANE HIRSIZIN ELİNDE OLMAMALI’

Mehmet Uysal (memur): Şuan Ağrı seçimi baştan sona kadar şaibelidir. Türkiye genelinden Ağrı’yı polisle doldurdu bu Ağrı’nın kaderimidir? Bu bakanlar öncede nerdeydiler? Önceden Ağrı’yı tanımıyorlar mıydı? 4-5 yıldır eğitim verilen okulların açılışlarını şimdi yapıyorlar. Nihat Hatipoğlu getirip vaazla halkı kandırmaya çalışıyorlar Ağrı halkını bu kadar cahil mi görüyorlar? Artık halk bunlara bu seçimde bir tokat vurmaları lazımdır. Ağrı’nın kaderi bir iki tane hırsızın elinde olmamalı. Mevcut itibariyle gerçekten Ağrı’nın durumu iç acıcı kimse bu hırsızlara sesini çıkartamıyor.

‘AKP ASLA BU SEÇİMİ KAZANAMAZ’

Recep Aslan (işsiz): Şuan Ağrı’da kessin kimin kazanacağı belli değildir. Ağrı halkı da şuana kadar Tayip Erdoğan için oy veriyordu onun için eğer hizmet ile seçimi değerlendirirsek AKP asla bu seçimi kazanamaz. Mevcut AKP’nin adayı Hasan Aslan’ı Heso Dizo’ ismi ile anılıyor. Yani şuan halkın en büyük tepkisi binlerce polisi güvenlik adı altında getirdiklerinden dolayıdır.

‘OYUMU AKP’YE VERDİM AMA..’

Hasan Demir (esnaf): Yerel seçimlerde açık söylemek gerekirse bende oyumu AKP’ye verdim ama BDP seçimi kazandı. Halk ilk kez BDP’yi iktidar yaptı buna rağmen belediyenin BDP’ye verilmemesi açıkçası Ağrı’da büyük tepkilere neden oldu bizimle birlikte AKP’ye oy veren birçok esnaf arkadaşlarımız da bu haksızlıktan rahatsız oldular. Oyumu tekrar AKP’ye verip vermeyeceği noktasında söylemek istemiyorum fakat seçimin iptal olması ve binlerce polisin kent merkezine yığılması açıkçası bizi ürkütüyor. İnsanlar bu kadar polisi görünce gerçekten çekiniyor. Bence iktidar burada seçimi gergin geçmesine neden olduğu için kaybedecektir. Şuan Ağrı’da seçim havasını böyle değerlendiriyoruz.

Çetin Dal (esnaf): Sırrı Sakık tecrübeli bir siyasetçi, Mukkades Kubilay da önceden belediye başkanlığını yapmış eğer bu işi yapamayacak durumda olsaydı BDP tekrardan aday göstermezdi.

‘HESO DİZO’

Ayrıca BDP’li belediye başkanları tutuklandı ama hiç biri hırsızlıktan tutuklandığını söyleyemeyiz. Bizde basından takip ettiğimiz kadarını biliyoruz. Ancak Ağrı halkı daha 1925 katliamının acısını ve korkusunu yaşıyor. Fakat öyle göründü ki BDP’li milletvekili halkın içinden çıkmıyor ve halkın sesi olmak için çalıştığını görüyoruz. Umarım BDP belediyeyi kazanır ve AKP’li belediye başkanı gibi olmazlar. Çünkü AKP’li belediye başkanı hem hırsızlık yapıyor onun için halkın içinde ismi ‘Heso dizo’ olmuş. Ayrıca tek bir hizmeti varsa siz söyleyin. Bu yetmiyormuş gibi 10 bin polis şehre takviye edilerek Ağrı halkına gözdağı veriliyor.

AĞRI - FERHAT ARSLAN

Fırat Haber Ajansı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder