Sayfalar

9 Aralık 2012 Pazar

HPG'li Kanmaz ve arkadaşının infaz edildiği iddiası


Ağrı'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Ardahan'da toprağa verilen HPG'li İnan Kanmaz'ın (Baran Serhat), infaz edildiği iddia edildi.

Kanmaz'ın ağabeyi Cengiz Kanmaz, görgü tanıklarının kendisine kardeşi ve yanında bulunan diğer bir HPG'linin sağ yakalanarak infaz edildiğine dair bilgi verdiğini söyledi.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında 10 Kasım'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li İnan Kanmaz'ın (Baran Serhat) cenazesi, ailesi tarafından daha önce Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Hacıali (Hecî Elî) köyünde kitlesel şekilde toprağa verilmişti. Defin ve taziyenin ardından çatışma bölgesine giderek görgü tanıklarıyla görüştüğünü belirten Kanmaz'ın ağabeyi Cengiz Kanmaz, kardeşinin kafasına sıkılan tek kurşunla yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Ben kardeşimin tek kurşunla yaşamını yitirdiğini gördükten sonra olayı araştırdım. Olayın yaşandığı bölgeye gittim. Orada köylüler ve çobanlarla görüştüm. Edindiğim bilgi ve görgü tanıklarının aktarımlarına göre kardeşim ve yanında bulunan gerilla arkadaşı bir pusu sonucu sağ yakalandıktan sonra infaz edilmişler. Bu insanlık adına bir vahşettir. Bizim çocuklarımızı sağ yakalayıp infaz ediyorlar. Kulaklarını kesip gözlerini çıkararak bedenlerine işkence ediyorlar. Böyle bir zulüm hangi dinin kitabında var. Müslümanlık bu vahşetin neresindedir" diye konuştu.

'Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım'

Olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını belirten Kanmaz, olayın sorumluların yargılanmasını istedi. Kanmaz, "Benim kardeşim üniversite öğrencisiyken kendi halkının onurlu mücadelesinde yer alıp çalışmalara katılmıştır. KCK adı altında yapılan siyasi soykırım operasyonlarında tutuklanıp cezaevine konuldu. Cezaevinden çıktıktan sonra gerilla saflarına katılmıştır. Şimdi ise Kürdistan şehitleri kervanına katıldı. Biz kardeşimizin onurlu mücadelesine sonsuza dek sahip çıkacağız ve bu uğurda hayatımızın sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

10 Kasım'da Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gilîdağ alanının Demirkapı ve Kire Hellac alanında çıktığı belirtilen çatışmada HPG'li İnan Kanmaz (Baran Serhat) ile birlikte arkadaşı Hasan Denktaş (Rohat Armin) yaşamını yitirmişti.

Dicle Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder