11 Mayıs 2012 Cuma

EHMEDÊ XANİ KÜLTÜR, BİLİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Ehmedê Xani Kültür, Bilim ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Ağrı İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Başkanı Nihat Aydın ile Ağrı İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Başkan Vekili Cevdet Baycan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan’ı makamında ziyaret ettiler.
Bu ziyarette İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan üniversite bünyesinde bölgemizin ünlü düşünürü Ehmedê Xani adına bir Kültür, Bilim ve Araştırma Merkezi kurduklarını Ehmedê Xani hakkında araştırmaların yapılacağını ileri ki günlerde Ehmedê Xani adına bir panel düzenleyeceğini ifade etti.
Yine Rektör İrfan Aslan Doğubayazıt Yüksekokul’u için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak çalışmalar hakkında bugün gelinen noktayı anlattı. Doğubayazıt Yüksekokulu 2012-2013 öğretim ve eğitim yılı için öğrenci alımlarının sağlanması ve akademik personelin tahsisi için YÖK’le gerekli yazışmaların yapıldığını ve takipçisi olduklarını belirtti. Ayrıca Doğubayazıt Yüksekokulu için yer konusundaki çalışmalar sonucu oluşturulan raporlar hakkında açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapılan görüşmenin olumluluğunu bahsetti.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan bu yıl Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde 4 adet yeni Yüksekokul-Fakülte açılacağını belirtti.


Halkın Sesi Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder