31 Temmuz 2014 Perşembe

Doğubayazıt'ta IŞİD'e ve Türk askerlerine kınama

AĞRI (DİHA) - DBP ve HDP Doğubayazıt ilçe örgütleri, Rojava sınırında bir kadının askerlerin tecavüzüne uğraması ile IŞİD çetelerinin Rojava saldırılarını kınadı.

Li Bazîdê DAIŞ û leşkerên tirk hate şermezarkirin

AGIRÎ (DÎHA) - Rêxistinên PHD û HDP'ê yên Bazîdê, li ser sînorê Rojava leşkeran tecawizî li jinekê kir û êrîşên çeteyên DAIŞ'ê şermezar kirin.

Ağr'da HDP Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçim irtibat büro açılışı

 Ağrı HDP ve DBP il örgütleri tarafından Nevzet Güngör caddesinde HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim irtibat bürosunu açtı. Açılış törenine yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Ağrı il eş başkanı Baran Öztürk, DBP Ağrı il eş başkanı Necmettin Efe, DBP Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay, DBP Ağrı belediye eş başkan yardımcısı Halef Keklik, HDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, DİSK Ağrı şubesi başkanı Ersin Erincik, Ağrı Eğitim-sen şube başkanı Rıdvan Aydın ve Sosyal iş Ağrı temsilcisi Emin Yıldız katıldı.

Eleşkirt'te Selahattin Demirtaşa Destek Amaçlı Seçim Bürosu Açıldı

 Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için cumhuriyet Caddesi'nde seçim bürosu açıldı.

28 Temmuz 2014 Pazartesi

İki Kolu Olmayan Ağrılı Mahkum Toplum İçin Zararlıymış

Adli Tıp Kurumu, iki kolu olmayan Ağrı nüfusuna kayıtlı hasta tutuklu Ergin Aktaş için "Hayatını tek başına idame ettiremez" raporu verdi. Ancak Aktaş, TMŞ polisinin "Toplum için tehlikeli" raporu nedeniyle tahliye edilmedi.

Girtiyê ji Agiriyê kuştin

STENBOL (DÎHA) - Girtiyê edlî yê bi navê Nîhat Yilmaz ê û beriya 3 mehan ji Girtîgeha Edîrneyê sewqî Girtîgeha Tîpa F a Hejmar 1 a Tekîrdagê hate kirin, ligel ku ji malbata xwe re û dozgeriyê re gotibû îdareya girtîgehê dike ku ew întîhar bike ji aliyê girtiyekî din ve hate qetilkirin.

Ağrılı Mahkum Öldürüldü Mü?

İSTANBUL (DİHA) - Adli bir suçtan dolayı girdiği cezaevine 3 ay önce kaldığı Edirne Cezaevi'nden Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen Nihat Yılmaz isimli mahkum, cezaevine getirildiği günden bu yana cezaevi idaresinin kendisini intihara sürükleyip, öldürmek istediğini ailesine ve savcılığa anlatmasına rağmen, kaldığı koğuşuna getirilen başka bir mahkum tarafından 24 saat geçmeden jiletle boğazı kesildikten sonra iple boğularak öldürüldü.

24 Temmuz 2014 Perşembe

Doğubayazıt'ta Demirtaş için seçim bürosu açıldı

 AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt ilçesinde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı.

Li Bazidê ji bo Demîrtaş, bûroya hilbijartinê hate vekirin

AGIRÎ (DÎHA) - Li navçeya Bazidê ji bo Namzetê Serokkomariyê Selahattîn Demîrtaş buroya hilbijartinê hate vekirin.

Li navçeye Bazida Agiriyê, ji bo namzetê Serokkomariyê Selahattîn Demîrtaş, li ser Cadeya Îsmaîl Beşîkçî, buroya hilbijartinê hate vekirin. Merasîma vekirina buroyê bi tevlibûna hevşaredarên Bazidê Rohat Ozbay û Delal Tekdemîr, û gelek welatiyan pêk hat.

Yargıtay 'KCK' Ağrı davasında cezaları onadı

AĞRI (DİHA) - Tutak ve Doğubayazıt'ta 2011 yılında "KCK" adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan 9 kişi hakkında verilen toplam 155 yıl hapis Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ağrı Belediyesi Eş Başkanlarından Kadir Gecesi Mesajı

Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Kadir Gecesi dolayısıyla ortak mesaj yayımladı.

22 Temmuz 2014 Salı

AKP'yîyan di xwarina fitarê de li welatiyan heytand

AGIRÎ (DÎHA) - Parlementer û rêveberên AKP'yî yên tevlî xwarina fitarê ya ku Rêxistina AKP'ê ya Agiriyê pêk anî bûyîn di bênavber li welatiyan heytandin.

Ozçelik : Divê gelê kurd xwedî li Rojava derkeve

AGIRÎ (DÎHA) - Endamê Meclîsa Daîmî ya KCD'ê Osman Ozçelîk li Agiriyê di civîna hilbijartina delegeyên KCD'ê de bal kişand ser berxwedana Kobanê û got ku divê gelê kurd xwedî li Rojava derkeve.

DTK'den Doğubayazıt'ta toplantı

AĞRI (DİHA) - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) genel kurul hazırlıkları kapsamında Doğubayazıt'ta geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdi.

'Bizim en önemli konumuz Rojava'dır'

 AĞRI (DİHA) - Ağrı'da DTK'nın yeni delege seçimi için düzenlediği toplantıda konuşan DTK Daimi Melis Üyesi Osman Özçelik, Kobanê halkının direnişine işaret ederek, Kürt halkının Rojava'ya sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Polonya'dan Doğubayazıt Belediyesine Ziyaret

 Polonya’nın Jagıellonınan Üniversitesi Edebiyatçısından Doğubayazıt belediyesine ziyaret. Belediyeyi ziyaret eden Dr. Joanna Bochenska, eş başkanlarla Kürtçe sohbet etti.

Demokratik Modernite Editörü Ağrılı Mehmet Sezgin ile söyleşi - Video

Demokratik Modernite Editörü Ağrılı Mehmet Sezgin ile söyleşi - İMC TV

Başkan Sakık Dağ ve Alp Ailelerini Barıştırdı

 BDP'li Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık Dağ ve Alp ailelerini barıştırdı.

Ağrı merkezde bulunan ve aralarında uzun dönemdir husumet bulunan Dağ ve Alp aileleri Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık’ın girişimleri sonucu iki aile barıştı. İki aileyi yan yana getirerek barıştıran Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık burada kısa bir konuşma yaptı.

Avukatlar Ağrı Dağı’na tırmanacak

TBB, Ankara Barosu, ve Amasya Barosu’nun desteklediği etkinlik kapsamında avukatlar sorunlarına dikkat çekmek için 31 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Ağrı Dağı’na tırmanacak.

Halef Keklik’ten Ağrı merkezde suların kesilmesine yönelik açıklama

 Ağrı belediye eş başkan yardımcılarından Halef Keklik Ağrı merkezde suların kesilmesine yönelik açıklama geldi.

Ağrı'da İftarda yurttaşa AKP’li fırçası

AKP Ağrı İl Teşkilatı’nın verdiği iftar yemeğine katılan AKP’li vekil ve yöneticiler, program boyunca yurttaşları azarladı.

19 Temmuz 2014 Cumartesi

TAŞLIÇAYDA OY VERMEYENLERİN ÇÖPÜ ALINMIYOR

Ağrı- Taşlıçay ilçesinin Şentür UZUN mahallesinde biriken çöpler Taşlıçay Belediyesine ait çöp arabaları tarafından alınmıyor, alınmama gerekçeleri ise mahalle sakinlerinin, belediye başkanına oy vermemelerinden kaynaklandığı iddia edildi.

HES bahanesiyle sürgün edecekler

Agirî’nin (Ağrı) Zêdkan (Eleşkirt) ilçesinde Kuzey Kaya Elektrik Tesisleri A.Ş. tarafından Sarê (Sarıca) deresi üzerine yapılmak istenen HES nedeniyle Sarê ve Pirebada köyleri boşaltılmak isteniyor. Sarê köyüne 300 metre uzaklıkta yapılacak HES’den dolayı arazinin kamulaştırılması nedeniyle, köy sakinleri sürgün edilmek isteniyor.

Doğubayazıt'taki Kobanê yürüyüşüne polis müdahalesi

AĞRI (DİHA) - Kobanê Kantonu ile dayanışmak amacıyla Doğubayazıt'ta düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti.

17 Temmuz 2014 Perşembe

Bayrak İndirirken Vurulan Ağrılı Vatandaş Taburcu Oldu - Video

Antalya'da polis merkezindeki bayrağı indirmek amacıyla direğe tırmandığı sırada polis memurunca silahla vurulan Ağrı nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Cengiz Önkol, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

ÖZ YÖNETİMİN İLK ADIMI ATILDI

Ağrı belediye eş başkan yardımcıları Halef Keklik ve Ömer Polat ile belediye imar komisyon başkanı ve BDP’li encümen Melik Arpacik  Ağrı’da serbest çalışan Mimar, Harita mühendisleri ile Şehir planlamacıları ile belediyeciye binasında bir araya geldi.

Êrîşa cerdevanan: 7 kes birîndar kirin

AGIRÎ (DÎHA) - Li gundê Kuşburnu yê Giyadînê cerdevana bi tirpanan êrîş li malbatekê kir û ji heman malbatê 7 kes birîndar kirin.

Sakık: Sorun Kürtler olunca vicdanlar nasırlaşıyor

AĞRI (DİHA) - IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırılarının protesto edildiği Ağrı'da konuşan Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, çetelerin tüm dünyanın gözleri önünde katliamlara girişmesine rağmen egemenlerin sessiz kaldığına vurgu yaparak, "Türkiye'de İslamiyet'ten bahsedenler, sorun Kürtler olunca vicdanları nasırlaşıyor" dedi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Sakık Ailesinden Açıklama

Türk medyasında Sırrı Sakık'ın kardeşi olduğunu söyleyip, Tayyip Erdoğan'a para yardımında bulunup, açıklamar da bulunan şahısla ilgili açıklama yapan Sakık ailesi, şahısla soy ismi benzerliği haricinde bir bağlarının olmadığını, Türk medyasının bu şahsı kullanarak Tayyip Erdoğan'ın reklamını yaptığını ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın siyasi kariyerine leke düşürmek için bu şahsın kullanıldığını belirttiler.

'Zilan'a yapılmak istenen HES'e karşı tüm Kürtler mücadele etmeli'

Zilan deresine yapılması planlanan HES'e ilişkin rapor hazırlayan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, HES'in bölgede büyük tahribatlar yaratacağını ortaya koydu. Doğa kadar insanın doğa ile ilişkisini olumsuz etkileyecek olan projenin Zilan deresinde yapılmak istenmesinin nedenlerinden birinin Zilan'ın "Kürdistan tarihindeki yeri ve önemi" olduğu vurgulanan açıklamada, buna karşı verilecek mücadelede sadece Zilanlıların değil, bütün Kürtlerin yer alması gerektiği kaydedildi.

Turan Arslan: MEŞRUİYETİ OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANI

Yerel seçimlerin üzerinden üç buçuk ay geçti. BDP (Barış Demokrasi Partisi) İle isim benzerliği çağrıştıran BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) den başka bir ilde ikamet eden birini aday göstererek BDP Seçmenini o isim benzerliği ile şaşırtmayı amaçlayan ve amacına da ulaşan, Çünkü yanlışlıkla bağımsız Türkiye partisine verilen 131 oy barış ve demokrasi partisinin oyları idi.

Ağrı Belediye Başkanı Sakık'tan Esnaf Ziyareti


Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Diyadin'de Korucu Vahşeti

Diyadin'e bağlı Kuşburnu köyünde korucuların tırpanlarla saldırdığı bir aileden 7 kişi yaralandı.

15 Temmuz 2014 Salı

Başkan Sizin Kirliliğinizi Temizliyor

Ağrı'yı kaybetmesi ile saldırganlaşan AKP, arkasına aldığı medya gücü ile iftira, dedikodu ve karalama amaçlı haberler yaptırıp, Ağrı belediyesini yıpratmaya çalışıyor. Ağrı belediyesini borç batağı ile devir alan belediye eş başkan'ı Sırrı Sakık'ın borçları ödeyebilmek için Ağrı dışına kaynak arayışına çıkması, AKP'nin kalemşörlüğünü yapan medya tarafından kullanılmak isteniyor. Ancak Ağrı belediyesinin tavrı sert oldu; Eş başkan Sırrı Sakık'ın AKP'nin borç batağını bitirmek için kaynak arayışında olduğunu belirten Sırrı Sakık'ın yardımcısı Halef Keklik, Sırrı Sakık'ın halkı için mücadele ettiğini, birileri gibi rant, ihale ve talan siyaseti yapmadığını dile getirdi.

Çete Saldırıları Patnos'da Kınandı

 İşid çetesinin Rojava'nın Kobanê kantonuna saldırmasını kınayan Patnos halkı, yaptıkları bir yürüyüşle indanlık düşmanı İşid çete örgütünü kınadı.

Ağrı AKP'nin Karın Ağrısı Oldu

Ağrı'da iki ay gibi kısa bir sürede BDP karşısından 16 defa yenilen AKP, Ağrı yenilgisini unutamıyor olmalı ki, medya gücünü kullanarak Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık'a saldırıyor.

Türk ordusu Dambat’ta köylülerin bahçelerini topa tuttu!

Türk ordusu, Ağrı’nın Dambat bölgesinde operasyon düzenleyerek bölgede köylülere ait bağ ve bahçeleri havan topları ile bombaladığı bildirildi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Ağrı BDP belediyesi çalışmalarına son hız devam ediyor

Göreve geldikleri günden beri halkın hizmetinde olan ve acil yapılması gereken çalışmalara öncelik veren Ağrı BDP belediyesi, çalışmalarına devam ediyor.

Patnos Rojava İçin Yürüyecek

Patnos halkı, insanlık düşmanı İŞİD çetelerinin Rojava'nın Konabê kentine yaptığı saldırıları meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirerek kınayacak.

Kökleri Ağrı'dan Ayrılmış Bir Kürt Yıldızı: Tara Mamedova

AX isimli ilk albümünü çıkaran Kürt şarkıcı Tara Mamedova ile Doğubayazıt'tan Kırgızistan'a, oradan da Rusya'daki ücra bir köye uzanan göç hikayesini ve kadın gözünden aşkı, caz ve pop sound'larıyla harmanladığı albümü üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

13 Temmuz 2014 Pazar

Tutak Belediye Başkanı Çalışma Alanlarında

Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk, ilçenin değişimi için başlattığı çalışmaları hız kesmeden devam ettiriyor.

Başkan Öztürk, temizliğini, kaldırım işgalini ve trafik sorununu bitirdiği caddelerin kaldırım taşlarını boyatıyor.

Ağrı HDP Milletvekili Halil Aksoy Çadır’da iftar açtı

Ağrı HDP Milletvekili Halil Aksoy Çadır’da iftar açtı. BDP gençlik ve halk meclislerinin Gazi Mahallesi’nde uyuşturucu, fuhuş ve yozlaştırma karşıtı Çadır eylemi devam ediyor. Eylem dün akşam HDP Milletvekili Halil Aksoy’un da katılımıyla verilen iftarla devam etti.

Ağrı Belediyesi Gece 12'den Sabah 5'e Kadar Çalışıyor

1 Haziran seçimlerinde Ağrı Belediyesini kazanan BDP, her gece 12'de başlayıp, sabah 5'e kadar şehrin tüm caddelerinin çöplerini toplayıp, kaldırımları yıkıyor.

11 Temmuz 2014 Cuma

HDP Ağrı Bileşinleri Seçim Startını Başlattı

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerinin Cumhurbaşkanı ortak adayı sayın Selahattin Demirtaş'ın  Ağrı seçim stardı bugün verildi.

Ağrı Belediyesi Sorunları Yerinde Tespit Ediyor

 BDP'li Ağrı Belediyesi, Ağrı'nın sorunlarını çözmek için mahalle komisyonları kurdu. Tek tek mahalleleri gezen komisyonlar, mahallelerin sorunlarını mahalle halkından dinleyip, sorunları not alıp, yerinde çözümler üretmeyi amaçlıyor.

BDP'li İl Meclis Üyeleri Tekdemir İle Bir Araya Geldi

BDP’li Doğubayazıt Meclis üyeleri ve Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir köy ve mahalle muhtarları ile  toplantı gerçekleştirdi.

Asfalt çalışmalarını Eş Başkan Tekdemir denetledi

 Doğubayazıt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Abulbari Gozal (Şehitlik) Caddesinde asfalt çalışmaları için devam eden zemin etüdü çalışmaları sürüyor.

10 Temmuz 2014 Perşembe

Panosî bi çaya semawerê kêfa fitarê dikin

Welatîyên ku li Panosa navçeya Agiriyê dijîn piştî fitarê berê xwe didin çayxaneyan û bi semaweran çay wedixin û kêfa şevê dikin.

Li Agiriyê hewl tê dayîn ku libûjenî ji holê ranebe

Li Agiriyê hewl tê dayîn ku libûjeniya a ku di nav pîşeyên ber bi tunebûnê ve diçe dewam bike.

Unutulmaya Yüz Tutan Keçe Sanatı Ağrı'da Yaşatılıyor

Gelişen teknoloji ve yeni iş kolları karşısında sona eren meslekler arasında yerini alan keçecilik Ağrı'da yaşatılmaya çalışılıyor.

Kent merkezinde yaşayan Ahmet Taşkıran, iş yerinde babasından devraldığı keçecilik mesleğiyle ailesinin geçimini sağlıyor.

Kutsal mekanlar belediye tarafından elden geçiriliyor

Doğubayazıt Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından mezarlıkların çehresi değişiyor.

Koçkıran mahallesinde bulunan şehir mezarlığında başlayan değişimin, diğer tüm mezarlıklarda süreceği öğrenildi.Şehir mezarlığında başlayan çalışmalar göz doldururken, tadilattan geçirilip boyanan mezarlık duvarları,  muhtelif yerlere yerleştirilen oturma bankları ve çöp kovaları, çadır tadilatları, onarılıp muslukları değiştirilen çeşmeler,   mezarlıklarda yaşanan değişimin,  gözden kaçmayan bir ufak aynası gibi duruyor.