31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ağrı’da 'meftun bir Kürdistan'ın diriliş seçimi

İbrahim Genç yazdı: Ağrı’da 'meftun bir Kürdistan'ın diriliş seçimi

Parçalanmış Kürt toprağına hükmeden ülkelerin temel dış politikalarının merkezinde her zaman Kürtler yer almıştır. Dolayısıyla Kürtler üzerinde uygulanan imha ve asimilasyon politikaları da benzer olmuştur. Bununla birlikte Kürtler, bu ülkeler tarafından ikili ilişkilerde bir şantaj aracı olarak da kullanılmak istenmiştir. Özellikle 1950’li yıllarda İran ve Irak’ta Kürtçe yayın yapan ilk radyoların açılması, özünde diğer ülkelerde açılan radyoların Kürtlük bilincini geliştiren yayınlarına cevap olarak açılmıştır. Ki böylece her devlet kendi Kürtlerini kontrol altına alabilmek için Kürtçe propagandaya başvurmuştur. Bu anlamda Kürt coğrafyasını kendi aralarında paylaşan Türkiye, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin temel politikaları da bu anlayış üzerinde ilerlemiştir. Hatta daha da geçmişe gidip Sadabat Paktı ve Bağdat Paktı’nın ülkelerin “kendi Kürtlerini kontrol etme” anlaşmaları olduğunu söyleyebiliriz.

Ahmet Kahraman: Başbakan ve iri bir yalan!..

30 Mart seçimlerinde Kürtlerden gasp edilmiş Ağrı’da, Pazar günü yeniden seçim var. Yalancılar, talancılara karşı namus günüdür. Ağrı, başkaldıranların merkezinde yalancılar, talancılara karşı, Kürtlerin dar gün deyimiyle "namus günü"dür, bu Pazar.

Özgür Politika Gazetesi'nin Bugün Ki Manşeti

Yeni Özgür Politika Gazetesinin bugün ki manşeti: AGIRÎ ZAFERE HAZIR

Belediyeler Ağrı’nın yanında

Coşkulu kitleyi selamlayan Gültan Kışanak şöyle konuştu: ”Onlar hırsızlık yaparak, hakkınızı gasp ettiler, halkımızın zaferini kutlayacağız. Amed Büyükşehir, Van Büyükşehir, Mardin Büyükşehir Ağrı'yı kardeş belediye ilan etmek için burada bulunuyoruz. Biz her üç belediyemiz de halkımızın yanında, hizmetinde olacağız, arkadaşlarımızın yanında olacağız. Yine GAP Belediyeler Birliği var, 100 belediyemizin bir arada bulunduğu bu birlik, Ağrı halkının arkasında olacak" dedi. Kışanak, "Ağrı kadınları güçlerini ortaya koymaya çağırdı.

Özgür Gündem'in Bugün Ki Manşeti

Özgür Gündem Gazetesi'nin bugün ki manşeti: ZAFERE BİR KALA!..

Onbinlerce Agirîli, dün muhteşem bir mitingle 1 Haziran zaferini müjdeledi, Demokratik Özerklik kervanına katıldı

AKP Ağrı il yönetimi 2 Haziran'da görevden alınacak iddiası

AKP Ağrı il yönetiminin 1 Haziran seçimleri ardından görevden alınacağı iddia edildi.

AKP il teşkilatına yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre 1 Haziran'da tekrarlanacak olan yerel seçimlerden bir gün sonra AKP'nin Ağrı il teşkilatı yönetimini görevden alacağı iddia edildi. Kararın AKP Genel Merkezi tarafından alındığı öne sürülüyor.

Ağrı'da halk AKP'lileri protesto ediliyor!

Ağrı'da yarın yapılacak yerel seçim çalışması için kent merkezinde esnaf ziyaretine çıkan AKP'liler halkın yoğun protestosuyla karşılaştı.

Zap ve Ağrı'da hava hareketliliği

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının Zap bölgesinde keşif uçuşu yaptığını, Ağrı kırsalında da savaş uçakları ile hava hareketliliği yaşandığını bildirdi.

30 Mayıs 2014 Cuma

Büyük Ağrı Mitingi - Video

Büyük Ağrı Mitingi - Selahattin Demirtaş'ın konuşması

Demirtaş: AKP'yi Ağrı'da ikinci kez yenilgiye uğratacağız

Ağrı'da on binlerin katıldığı seçim mitinginde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın 30 Mart'ta her türlü oyuna rağmen iradesini ortaya koyduğuna vurgu yaparak, "AKP'yi Ağrı'da iki defa yenilgiye uğratacağız. Artık kendileri bilirler, yenilen güreşçi misali güreşe doymuyor, o zaman biz bir kere daha Ağrı ve Norşin'de sandığa gömelim" dedi. Başbakan Erdoğan'ın anneleri BDP ve HDP'ye karşı kışkırttığına da değinen Demirtaş, "Senin B planın İmralı'ya gidip Sayın Öcalan'a yalvarmak, C planın da olmadı bir daha Sayın Öcalan'a yalvaracaksın" dedi.

Sakık: Bu halk size pabuç bırakmaz

Ağrı’da onbinlerce kişinin katıldığı yerel seçim mitinginde konuşan Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık AKP’nin hilelerle, gasplarla halkın iradesini çalmaya çalıştığını dile getirerek “zulüm uyguluyorsunuz ama bu halk size pabuç bırakmaz” şeklinde konuştu.

Demirtaş: AKP yenilen güreşçi misali güreşe doymuyor

Ağrı'da onbinlerin katıldığı seçim mitinginde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın 30 Mart'ta her türlü oyuna rağmen iradesini ortaya koyduğuna vurgu yaparak, "AKP'yi Ağrı'da iki defa yenilgiye uğratacağız. Artık kendileri bilirler, yenilen güreşçi misali güreşe doymuyor, o zaman biz bir kere daha Ağrı ve Norşin'de sandığa gömelim" dedi. Başbakan Erdoğan'ın anneleri BDP ve HDP'ye karşı kışkırttığına da değinen Demirtaş, "Senin B planın İmralı'ya gidip Sayın Öcalan'a yalvarmak, C planın da, olmadı bir daha Sayın Öcalan'a yalvaracaksın" dedi.

Ağrı Bugün Destan Yazdı - Resimler

29 Mayıs 2014 Perşembe

M. Delila: Ağrı ve Norşin AKP’ye cevabını vermelidir

30 Mart belediye seçimlerinde BDP’nin kazandığı, ama iptal edilen Ağrı ve Norşin’de seçimler yeniden yapılacak. AKP bu iki yeri de bilinçli bir biçimde iptal ettirdi. Sadece AKP değil, devletin tüm kurumları bu iki yerde BDP’nin seçim kazanmasını istemedi. Bu nedenle ancak komedi filmlerine konu olacak bir biçimde seçimler iptal edildi. Ağrı ve Norşin seçimlerinin kazanılması hem BDP’nin başarısını arttıracaktı hem de AKP’nin Kürdistan’daki başarısızlığını pekiştirecekti. Bu nedenle Ceylanpınar, Urfa ve Bingöl’de olduğu gibi seçimlerde BDP’nin başarısını engellemek için Ağrı ve Norşin’i de BDP’nin elinden aldı. Türkiye demokratik, Kürdistan özgür olmadığı müddetçe bu tür devlet müdahalelerinin olması kadar doğal bir şey olamaz. Hatta Kürdistan’da özgür ve demokratik seçimlerin olacağını düşünmek, Kürdistan’daki kültürel soykırımcı sömürgeci egemenliği görmemek olur. Özgür olmayan Kürdistan’da seçimlerin özgür ve adil olacağını düşünmek büyük bir yanılgıdır.

Agirî Dirilmiştir

BDP’li adaylara destek vermek için Ağrı'ya gelen Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan'ın "çocuklar kaçırıldı" iddialarına “Kürt Özgürlük Mücadelesi hiçbir zaman hiç kimseye zorla bir şeyi yaptırmıyorlar, yapmazlar” diye yanıt verdi. Zana, "Ey Başbakan! Eğer bu çocuklar yönünü dağlara vermişse bunların sebepleri ve talepleri var” dedi.

Özgür Gündem'in Bugünki Manşeti: Ağrı'ya Sefer Olur Zafer Olmaz

SEFER OLUR ZAFER OLMAZ

Günlerdir Agirî’yi abluka altına alan AKP devleti, sanki seçime değil savaşa gidiyor. Polis yığınağının ardından kente giden Erdoğan, sönük bir miting düzenledi. İradesi 15 defa gasp edilen Agirî halkı, ‘Buraya sefer olur zafer olmaz’ diyerek 1 Haziran’da atılım yapacak

Maksut Konyar: Ağrı Seçimi Ve Samimiyet

Ağrı Milli hasılada ne kadar pay alıyor ?

Ak Parti ilk iktidar döneminde diğer siyasi partilere karşı Ağrı’da 5-0 Milletvekillerinin tamamını kazandı, yetmedi Belediye Başkanı, tüm belediye ve il meclis üyelerinin tamamını kazandı. İki dönem bu destek devam etti. Referandumlarda da diğer illere göre en yüksek desteği Ağrı’dan aldı. Peki, buna karşılık ne tür bir hizmet Ağrı’ya geldi? Ağrı Gayrı Safi Milli Hâsıladan halen en az pay alan ildir. Burada anlatmaya çalıştığım Ağrı’da bulunan Ak Partili yerel yöneticilerin iş bilmezliği, başarısızlığı asla değildir. Sorguladığım Türkiye’de genel gelir ve hizmet dağılımında Ağrı ne kadar pay alıyor?

Ağrı'daki seçimlerde her okulda bir HDPli vekil olacak - Video

Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçimler nedeniyle partilerin çalışmaları hız kazandı. Seçim güvenliği nedeniyle 150 avukat görev alacak. Ayrıca her okulda bir HDP’li vekil konumlanacak.

Demirtaş: AKPnin tekçi politikaları sandığa gömülecek - Video


1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Bitlis’in Norşin ilçesinde BDP geniş katılımlı bir miting düzenledi. Miting’de konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,, Başbakan Erdoğan’ın Ağrı’daki konuşmasında söylediklerine cevap verdi, “AKP’nin ‘tekçi’ politikaları Norşin’de sandığa gömülecek” dedi.

Sırrı Sakık: Ağrı'nın Selameti İçin Seçimi Armağan Ettik - Video

AKP'nin Ağrı'daki mitingini bir otelden izleyen Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, "Tüm Ağrı halkı biliyor ki, biz seçimi kazandık. Onlar Ağrı'yı germek isteyince, Ağrı'nın selameti için, seçimi Ağrı halkına armağan ettik" dedi.

Amed Barış Anneleri Meclisi Ağrı'da

Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimde BDP'ye destek için Amed Barış Anneleri Meclis üyeleri Ağrı'ya geldi. Açıklama yapan meclis üyeleri tüm Kürtlere çağrı yaparak, "Şuana kadar AKP'den yana oy kullananlara çağrı yapıyoruz, gelin bizlerle bir olun hep birlikte halkın özgürlüğünü getirelim" dedi.

KCK’den Ağrı ve Norşin seçimleri için çağrı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Haziran’da tekrarlanacak olan Ağrı ve Norşin seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Ağrı ve Norşin seçimlerinin bir onur direnişi haline geldiği görülerek yerel yönetim iradesi BDP'ye teslim edilmelidir” dedi.

HDP: 1 Haziran seçimlerine katılım önemli

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Yalova, Ağrı ve Norşîn'de yapılacak 1 Haziran seçimlerine katılımın önemine dikkat çekti.

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Zana Ağrı'da Konuştu: Başbakan neden Kürt çocukları dağa gidiyor?

BDP’li adaylara destek vermek için Ağrı'ya gelen Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan'ın "çocuklar kaçırıldı" iddialarına “Kürt Özgürlük Mücadelesi hiçbir zaman hiç kimseye zorla bir şeyi yaptırmıyorlar, yapmazlar” diye yanıt verdi. Zana, "Ey Başbakan! Eğer bu çocuklar yönünü dağlara vermişse bunların sebepleri ve talepleri var” dedi.

Sayın Sırrı SAKIK Bugün NTV'ye Konuştu - Video

        Sayın Sırrı SAKIK Bugün NTV'ye Konuştu - 28 Mayıs 2014

Ağrı Halkı Erdoğan'ı Yuhaladı (Video)


Veysi Sarısözen Yazdı: ‘Pervane’ anıtı ve hafıza gücü'

Bu yazı yayınlandığı zaman Ağrı seçimine beş gün kalmış olacak.

Zaman az.

Dayanışmanın durumu ne?

O da az.

Demek ki, acil bir dayanışma çağrısına ihtiyaç var. AKP, devletin tüm imkanlarıyla Ağrı dışındaki kendi seçmenini sandık başına taşımak üzere tüm hazırlıklarını yaptı. Uçaklar onların, devlet hazinesi onların. BDP’lilerde ise “iman kuvveti”.

Özgür Gündem'in Bugünki Manşeti: Agirî müjde olacak

Êhmedê Xanî, Evdalê Zeynikê’nin kenti Agirî ve Norşîn, Kürdistan halkına ve önderine zafer müjdesi vermeye hazırlanıyor. AKP’nin gasp ve hırsızlık siyaseti, 1 Haziran seçimlerinde sandığa gömülecek; Agirî ve Norşîn, Demokratik Özerkliği inşa iradesini perçinleyecek.

Ağrı AKP mitingi için abluka altına alındı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağrı'da yapacağı seçim mitingi için çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi kente taşınırken, resmi kurum çalışanlarına ise mitinge katılma zorunluluğu getirildiği öne sürüldü.

Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim kapsamında kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı miting için polis kenti ablukaya aldı. Miting için başta Erzurum, Muş, Iğdır, Van, Kars olmak üzere çevre il ve ilçelerden otobüs firmaları ve belediye otobüsleri ile kente çok sayıda kişi getirildi. Özellikle çevre il ve ilçelerden çok sayıda korucunun da mitinge taşındığı öğrenildi.

‘Ağrı’da başbakanın karizması çizildi’

AKP mitingine katılan Türk Başbakanı Recep Tayip Erdoğan Ağrı’da hayal kırıklığı yaşadı. Son dönemde en sönük kitle karşısına çıkan Başbakan Erdoğan’ın Ağrı’da yaptığı konuşmayı değerlendiren Ağrı HDP Milletvekili Halil Aksoy, “Tayip Erdoğan’ın vasat performansı ve sönük alkışlamayan kitleyi azarlaması çaresizliğini gösterdi” dedi  

Ağrı mitingi: Erdoğan gözlerinin önündeki polisleri görmedi!

Ağrı’da AKP mitinginde konuşan Türk Başbakan Erdoğan, BDP’yi oylarını kullanmamaları için kadınları evlere kilitlemekle suçladı. Gittiği her yere polis ordusuyla giden Erdoğan, kente yığdırılan binlerce polise bakarak, “Hani nerede o polisler?” diye sordu.

Mardin ve Urfa’da pusulama, Hakkari ve Ağrı'da operasyon

Türk ordusu Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde pusulama faaliyetlerinde bulunurken Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ise askeri operasyonlar düzenledi.

Erdoğan Ağrı’da protestolarla karşılandı

Ağrı'da miting düzenleyen Türk Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, kendisi için şok bir durumla karşılaştı. Erdoğan’ın konuşması sırasında “yuhalamalar”da bulunuldu ve PKK lehine sloganlar atıldı.

Ağrı’da ‘iradene sahip çık’ kampanyasına büyük ilgi

Ağrı’da 1 Haziran yerel seçim çalışması devam ederken, ekonomik nedenlerle Ağrı dışına çıkan seçmenler, BDP’nin düzenlediği ‘İradene sahip çık’ kampanyasını sahipleniyor. BDP Bilgi İşlem Bürosunda devam eden kampanyaya başvuran 1800 seçmen için otobüs biletleri kesilirken, yüzlerce seçmen de kendi imkanları ile gelerek oylarını kullanacaklarını bildirdi.

Erdoğan için Ağrı'da taşımalı miting

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ağrı'da yapacağı miting öncesi Van, Iğdır ve Erzurum'dan konvoylar halinde kitle taşınıyor.

AKP Ağrı mitingi bin kişiyle başladı!

Ağrı'da AKP'nin düzenlediği mitinge birçok kentte taşımalı araçlarla kitle taşınmasına rağmen bine aşkın kişinin katılımı ile başladı. AKP'li Belediye Başkanı Hasan Aslan'ın sahneye çıktığı sırada "birbirinizi sıkıştırmayın alanda dağılalım" anonsları yapıldı.

27 Mayıs 2014 Salı

Ağrı'ya neden polis yığınağı yapıyorsunuz?

Ağrı'da 1 Haziran'da yapılacak seçimlere günler kala AKP Ağrı'ya tüm kabineyle çıkarma yaparken, BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, AKP'nin binlerce polisi, onlarca bakanı ile kentte baskı uygulayarak halkı provoke ettiğine vurgu yaparak, bunun halkta ciddi kaygılar doğurduğunu ifade etti.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Bugünki Manşeti

Agirî de özerk olacak

Kürdistan halkının gözünü diktiği Agirî  ve Norşîn, 1 Haziran’da AKP’ye tarihi bir ders vermeye hazır

AKP’nin BDP’den gasp etmeye çalıştığı Agirî ve Norşîn, Erdoğan’ı eli boş gönderecek. BDP’ye katılımlar sürerken, Agirî ve Norşîn’deki halk buluşmaları miting havasında geçiyor. BDP Eşbaşkanı Sakık, “Sadece seçim döneminde Agirî’yi hatırlayan Başbakan’a halk kanmayacak” dedi

Ağrı’da 1 Haziran seçimlerine doğru...

30 Mart 2014 yerel seçimleri Türkiye ve Kürdistan’da halkların kendi geleceğini oyladığı tarihi bir eşikti. Uyguladıkları geleneksel politikalarla Türkiye’nin en yakıcı sorunlarını yaratan AKP, CHP ve MHP merkezli devletçi siyasetin büyük oranda anlamsızlaştığı, işlevsizleştiği ve yozlaştığı bir toplumsal psikolojide Kürt halk hareketi Kürdistan’da BDP ve Türkiye’de de devrimci güçlerle birlikte HDP olarak seçimlere girdi. Gerçekten de siyaset adına toplumun bıktırılarak iki ayrı çözümsüz siyasete mahkûm edildiği ve üçüncü seçenek olarak topluma yalnızca MHP “alternatifinin” sunulduğu bir siyasal düzlemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği HDP projesi toplumu  şimdiden etkilemeyi başardı. Dahası kadın, ekoloji, halkların kardeşliği ve barış gibi hayati konularda farklılık-farkındalık yarattı. Bu sayede ‘başka bir siyaset etme biçimi’nin mümkün olduğu fikri gelişmeye başladı. Daha fazla fark edildi ki  AKP-CHP çatışması topluma oynanan büyük bir  oyundur. HDP çok kısıtlı imkânlara ve devletin açık baskılamasına karşı kendisini göstermeyi başardı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN SEÇİM TEMİZLİĞİ

Ağrının Taşlıçay ilçesinde, Taşlıçay belediye Başkanı tarafındna seçim sürecinde kendisine oy verilmediği gerekçesi ile esnaflara psikolojik baskılar uygulandığı iddia edildi.

Olay Taşlıçayda bir grup esnaf tarafından iddia edildi.

Sırrı Sakık Yuhalanan Bakanı Kurtardı

Ağrı'da 1 Haziran seçim çalışması için kentte gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, esnaflar tarafından protesto edildi.

AKP Ağrı’da Ahmedê Xanî yerine Yavuz Sultanı tercih ediyor!

Ağrı belediyesini 10 yıldır elinde bulunduran AKP, Kürt kültür ve sanatını asimile etmek için her türlü yönteme başvuruyor. Ahmedê Xanê’nin şehrinde Mem u Zin tiyatroları yerine Hacivat Karagöz oyunları sahnelenirken, cadde ve parklara Ahmedê Xane, Evdalê Zeynikê yerine de ‘Yavuz Sultan’ ve ‘Yavuz Murat ‘isimleri verilmiş. AKP’li Ağrı Belediyesinin Kürt kültüründen utanır duruma geldiğini ifade eden Ağrı Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet İzgi, Ağrı’nın kültürel ve sosyal dokusunu yerel yönetimler eliyle değiştirilmek istendiğini söyledi.

'Ağrı'da AKP'nin sandık görevlisi polis mi olacak?'

Ağrı’da AKP'nin binlerce polis ve onlarca bakanı ile baskı uygulayarak halkı provoke ettiğini söyleyen BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, “Sandık başında AKP’nin sivil polisler mi olacak?” diye sordu.

Ağrı'da iptal edilen yerel seçimin ardından 1 Haziran'da tekrarlanacak seçime yönelik yapılan baskılar ve kentteki polis yığılmasına ilişkin BDP, Otel Grand Cenas Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Ağrı’da polisler için köy okullarından yatak sevkıyatı yapılıyor

Ağrı'nın Suluçam (Misun) Köyünden bulunan Yatılı İlköğretim Okulu'ndan (YİBO) kent merkezine yatak sevkıyatı yapıldı.

Çelik: Ağrı ve Norşin'de halkın iradesi tecelli edecek

8 Haziran'daki olağanüstü kongreye kadar BDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı ve Norşin'de yapılacak 1 Haziran seçimlerinde AKP'nin sandık oyunlarına, hırsızlığa ve gaspa geçit vermeyerek bu kez halkın iradesini sandıkta boğdurtmayacaklarını belirtti.

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Veysel Çamlıbel: AĞRI‘DA ÖNEMLİ SEÇİM

Ağrılı yazar Veysel Çamlıbel yazdı: AĞRI‘DA ÖNEMLİ SEÇİM (Kürt halkı önünü görmeli. Halk iradesi kurda kuşa yem olmamalıdır) 

Geçmişte, çok değil, 40 – 50 yıl öncesine kadar baba ata yadigarı coğrafyamıza Doğu, Güneydoğu Bölgesi deniliyordu, bizler de çar naçar öyle demek zorunda bırakılmıştık. Kürde Kürt demek kolay değildi, çok şeyi göze almak demekti. Nitekim doğruyu açıkça söyleyenler çok ağır fatura ödediler. Dünya alemin bildiği, bizdeki inkarcıların artık diretemediği, kabullendiği/ kabulleneceği, Kürdıstan’a Kürdıstan demek de artık yaşamdaki karşılığını buluyor.

BDP’ye destek için Kürt Alimler de Ağrı’da!

Ağrı’da 1 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimler için AKP’nin tüm bakan ve kurmaylarını seferber etmesine karşın, halk da Kürdistan’ın dört bir yanından BDP’ye destek için kente akın ediyor. Siyasetçi, akademisyen ve sanatçılardan sonra Kürdistan’da MEYA-DER çatısı altında örgütlenen 30 Kürt Alimi de seçim çalışmasına destek sunmak amacıyla Ağrı’ya geldi.

Ağrı seçimlerinde devlet imkanları AKP'nin hizmetinde

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP, Ağrı'daki yerel seçim kampanyası için belediyenin tüm araçlarını kendi hizmetine sundu. BDP’nin Tutak Belediyesi’nden kiraladığı araca ise "fenni muayenesi" olmadığı gerekçesiyle el konuldu. Duruma tepki gösteren BDP Ağrı İl Örgütü, devletin özel uçaklarının bile seçim propagandasında çalıştığına dikkat çekerek, AKP’nin saldırganlığa dönüşen tedirginliğinin bir işe yaramayacağını söyledi.

Ağrı’da polis başbakana malzeme toplama peşinde

Ağrı’da BDP’nin 30 Mart’ta seçimi kazanması ve AKP’nin itirazları sonucunda Yüksek Seçim Kurumu tarafından tekrarlanması kararından sonra kentte seçim atmosferi günden güne kızışıyor. BDP’nin seçimi kazanmasına rağmen AKP’nin seçimi zorla almak istemesi BDP lehine işliyor. Kentte yerleştirilen 12 bin polis için 3 yatılı okul boşaltılırken, polisler Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eline “BDP şiddete başvuruyor’ propaganda malzemesi sunmak için her gün yeni bir provokasyon yaratma çabasında.

Pervin Buldan Seçim Çalışmaları İçin Ağrı'ya Geldi

BDP Gurup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, seçim çalışmalarına katılmak için, Ağrı'ya geldi.

Adil BAYRAM: Ağrı ve Norşîn

1 Haziran’da yeniden seçim var. 30 Mart seçimlerinin devamı oluyor. Seçim AKP’nin talepleri temelinde gerçekleşiyor. Daha doğrusu görünen bu. Arkasında ne tür kirli ve gizli planlar var, henüz tam olarak bilinemiyor. Fakat ne olursa olsun, 1 Haziran’da Ağrı ve Norşîn halkı AKP’ye unutamayacağı tarihi bir ders daha verecek, bu az çok görülüyor.

Ağrı Halkı Büyük Mitinge Hazırlanıyor (Video)

Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı Ağrı mitingimiz 30 Mayıs Cuma günü saat 13:00'te.

Sakık: Başbakan bugüne kadar ne yaptı?

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da tekrar edilecek yerel seçim için çalışmalarını sürdüren BDP, mahallerde halk toplantılarına devam ediyor. AKP'lilerin sanki Başbakan belediye başkanlığına adaymış gibi halka giderek, "Başbakan'ın selamı var" dediğini aktaran BDP Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, "Başbakan her seçimde kefil oluyordu. Bu güne kadar ne yaptı?" diye sordu.

BDP Ağrı’da hız kesmeden 1 Haziran’a hazırlanıyor

AĞRI (DİHA) - Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam eden BDP belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, mahallelerde düzenlenen halk toplantılarında halkın büyük coşkusuyla karşılanıyor.

Ağrı'da polis BDP kolyesini çıkarmayan gencin kafasını kırdı! - YENİLENDİ

AĞRI (DİHA) - Ağrı'nın Cumhuriyet Caddesi'nde polislerin boynunda BDP amblemli kolye bulunan genci kolyeyi çıkarması yönünde uyarması üzerine gerginlik çıktı. Gerginliği kavgaya dönüşmesi sonucu bir polis, Turgut Tutal adlı gencin başına silahının kabzasıyla vurarak yaraladı.