15 Şubat 2014 Cumartesi

15 Şubat Komplosu Ağrı'da Kınandı

 BDP Ağrı İl Örgütü, BDP Ağrı merkez ilçe binasından Meydan Eczanesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, BDP İl Eş başkanları Mensure Aslan ve Halef Keklik, Ağrı ilçe belediye eş başkan adayları, KESK birleşenleri katıldı.

BDP Ağrı Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

 Yerel yönetim seçimlerine hazırlanan BDP Ağrı'da halk toplantısı gerçekleştirdi.

BDP Ağrı Belediye eş başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Fatih Mahallesi'nde yapılan toplantıya katılan BDP Belediye Başkan Adayı Mukaddes Kubilay'a BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik de eşlik etti.

14 Şubat 2014 Cuma

Doğubayazıt'ta Kürt siyasetinin yerel kadın yüzü

Kürt siyasetinin yerel yöneticileri, göreve geldikleri tarihten itibaren; kadınların hayatın her alanında erkeklerle eşit olmasını sağlama, mesleki ve sosyal ayrımcılığı önleme, karar alma mekanizmalarına dahil etme, girişimcilik ve istihdam için bir çok çalışmaya imza attı. Sehrat'ta da, kadın merkezi, kooperatif, dernek, sosyal, kültürel ve istihdam alanı, atölye, sağlık merkezi gibi sadece kadınlara hizmet veren bir çok alanı hizmete açan Kürt siyaseti, 30 Mart'ta yapılacak seçimler ile bu alanlara yeni alanlar eklemeyi hedefliyor.

Halil Aksoy Ağrı Basınına Sahip Çıktı

BDP AĞRI MİLLETVEKİLİ HALİL AKSOY, AA AĞRI MUHABİRİ GÜVEN İÇİN TBMM’YE SORU ÖNERGESİ VERDİ.

Ağrı'nın her sorununu anında meclise taşıyan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, işten çıkarılan Anadolu Ajansı (AA) Ağrı Muhabiri Fatma Güven için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yazılı soru önergesi verdi.

13 Şubat 2014 Perşembe

Ağrılı mahkumu öldürecekler, intihar etti diyecekler

 (DİHA) - Eskişehir E Tipi Cezaevi'nde tutulan Samet Aydemir'in baskı ve işkence sonucu akıl sağlığını yitirdiği iddia edilirken, aile, "Cezaevinde öldürecekler, intihar etti diyecekler" dedi.

'Sandık oyunu' başkanı şimdi de AKP'den aday

AĞRI (DİHA) - Diyadin'de 1999 yerel seçimlerde HADEP'in belediye başkanlığını kazanması üzerine iptal edilen seçimde, asker ilçeyi adeta ablukaya alırken, 3 gün süren "sandık oyunları"nın ardından başkanlığın verildiği Fazilet Partisi (FP) adayı Mehmet Ali Ağrı, 30 Mart seçimlerinde AKP'den belediye başkan adayı gösterildi.

BDP Kuzey Serhat adaylarının eğitimi sona erdi

 AĞRI (DİHA) - BDP Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan il, ilçe ve belde belediye eş başkan adaylarına BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi tarafından verilen 3 günlük eğitim sona erdi.

12 Şubat 2014 Çarşamba

BDP'li Heyet Ağrı Muhtarlarını Ziyaret Etti

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM Üyesi Metin Bingöl, BDP Ağrı Eş Başkanı Halef Keklik’in de aralarında bulunduğu BDP’li grup, Leylekpınar Mahallesi’nde bulunan Ağrı Muhtarlar Derneği yöneticileri ile biraraya geldi.

BDP Kuzey Serhat adaylarının eğitimi devam ediyor

AĞRI (DİHA) - BDP Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan il, ilçe ve belde belediye eş başkan adaylarının BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi tarafından verilen eğitimleri devam ediyor.

BDP MUŞ MİLLET VEKİLİ DEMİR ÇELİK DOĞUBAYAZIT’TAKİ ENERJİ-SEN ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Yerel yönetimlerden sorumlu BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer, STK’lılar,Doğubayazıt Aras Edaş işçi çadırını ziyaret ettiler.

Patnos'un Pîromer Köyünde Çift Dilli Yaşam

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı P3iromer (Pirömer) köyü halkı, köyün taziye evinin tabelasından sonra, köyün camisinin de tabelasını Kürtçe ve Türkçe dillerinde yazdı.

Ağrı Dışında Yaşıyan Ağrılıların Nüfusu Ne Kadar?

TUİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, Ağrı dışında yaşayan Ağrılıların sayısı, bir milyon 35 bin. Buna göre Kuzey Kürdistan illerinde kendi memleketi dışından yaşayanlarda, Ağrı dokuzuncu sıradadır.

Ağrı'da ise (ilçeleri ve köyleriyle) 551 177 Ağrılı yaşıyor, buna göre Türkiye içindeki Ağrılıların toplam nüfusu; 1 milyon 586 bin 177 Ağrılı var.

11 Şubat 2014 Salı

DOĞUBAYAZIT’TA BDP’NİN GÖRKEMLİ SEÇİM BÜROLARININ AÇILIŞI

 Doğubayazıt’ta ana caddelerin çoğu BDP amblemi taşıyan renk renk “keskesor” gökkuşağı bayraklarla süslenmiştİ.

Almanya'daki Ağrı Adayları İle Dayanışma Gecesi Rûdaw Gazetesinde

16 Şubat 2014 tarihinde Almanya'nın Hanau kentinde yapılacak olan BDP Ağrı Adayları ile dayanışma gecesinin afişi, Rûdaw gazetesi tarafından tam sayfa ilan olarak verildi.

BDP Ağrı Adaylarına maddi anlamda destek olmak için tertiptelenen gece için, yüzlerce iş adamı, fabrikatör, iş yeri vb soponsor oldu. BDP Ağrı adayları ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da katılacağı geceye, çok yoğun katılımın olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan merkezi Güney Kürdistan'da (Irak Kürdistan'ı) olup, Avrupa Ülkeri, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde dağıtımı olan Rûdaw Gazeteside 11 Şubat 2014 tarihli sayısında, bildiriyi tam sayfa olarak yayınladı.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Ağrı Adayları Fransa ve Almanya'daki Ağrılılarla Buluşacaklar

BDP Ağrı Adayları (merkez ve tüm ilçeler) 16 Şubat'da Almanya'da, 7 Mart 2014 tarihinde ise Fransa'nın Paris kentindeki Ağrılılarla buluşacaklar.

Almanya ve Fransa'daki Ağrılılar, BDP'li adaylara maddi ve manevi anlamda destek olmak için, 16 Şubat 2014 tarihinde Almaya'daki, 7 Mart tarihinde ise Fransa'da birer gece düzenliyorlar. Organizasyonlara BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, BDP'li bütün ilçe adayları, Ağrılı dengbêjler ve Koma Çarnewa'nın Ağrılı üyesi Çarnewa Serhat katılacak.

SAMER: BDP Ağrı'da Yüzde 49 İle Birinci

Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (SAMER) bölgede yaptığı kamuoyu araştırmaları sonucuna göre, BDP, AKP'den önde görünüyor. Mevcut belediyelerin hemen hemen hepsinde BDP'nin kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, Ağrı ve Urfa'daki tırmanış dikkat çekiyor. SAMER Genel Koordinatörü Welat Ay, BDP'nin bölgede birinci parti olduğunu söyledi. Ay İstanbul'da ilişkin ise HDP'yi işaret ederek, yüzde 20-30 oy oranlarının mevcut tabloda hayal olmadığını söyledi.

Ağrı'da BDP'ye Katılımlar Sürüyor

Yerel yönetim seçimlerine devam eden BDP, Doğubayazıt, Patnos ve Diyadin'de çalışmalarını sürdürüyor. Ağrı ve ilçelerinde, hergün onlarca kişilik guruplar ve binlerce mensubu olan aşiretler kayılıyor.

9 Şubat 2014 Pazar

Diyadin'de Pinaşî Aşireti Üyeleri BDP'ye Katıldı

AĞRI (DİHA) - BDP seçim bürosunu ziyaret eden Pinaşî aşireti üyeleri BDP'ye katıldıklarını duyurdu.

Ağrı Diyadin'de yerel seçim çalışmalarını sürdüren BDP'ye katılımlar sürüyor. İlçenin tanınan aşiretlerinden Pinaşî aşiretine mensup 40 kişi seçim bürosunda düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.

Patnos'da Kerdiziler BDP'ye Katıldı

BDP Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

KÜRTLER İÇİN SEÇİMİN ÖNEMİ

Ağrılı Araştırmacı Yazar Kemal Süphandağ Yazdı: KÜRTLER İÇİN SEÇİMİN ÖNEMİ

Türkiye ve Ortadoğu çok önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Dünyanın en problemli bölgesi. Osmanlı hanedanlığının yıkılmasıyla bölge dönemin egemen güçlerince (İngiltere ve Fransa) onlarca parçaya bölünerek çoğu totaliter, otoriter ve teokratik onlarca devlet oluşturuldu. Bu devletlerde; Halkların hakları, özgürlükleri, toprak bütünlükleri ve iradeleri esas alınmadan sadece dünya egemenlerinin çıkarı ön görülmüştü. Bu nedenle bölge dünyanın en problemli coğrafyası oldu. Bu şekilde dönemin emperyalist güçlerince dizayn edilen bu statükonun en büyük mağdurları da şüphesiz Kürtler oldu.

8 Şubat 2014 Cumartesi

Ağrı'da 15 Şubat programı

AĞRI (DİHA) - BDP Ağrı İl Örgütü öncülüğünde; PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü kent merkezi ve tüm ilçelerde protesto edilecek.

Patnos’taki Merxuri aşireti BDP’ye katıldı

Ağırı’nın Patnos ilçesindeki Merxuri aşireti BDP’ye katıldı. BDP seçim bürosu önünde yapılan açıklamaya BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, BDP Patnos belediye Eşbaşkan adayları Fecri Aslankan ve Nurhan Karadağ, Merxuri aşireti mensupları ve kitle katıldı.

Ağrı'da BDP'ye Yeni Katılımlar


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy:

"BDP'ye çok yoğun katılımlar oluyor. Bugün 27 köy üzerinde etkili olan kanaat önderleri ve muhtarlardan oluşan binlerce kişi seçim büromuza geldiler. Önümüzdeki günlerde partimize yeni katılımlar olacak."

BDP DOĞUBAYAZIT İLÇE ÖRGÜTÜ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BDP Doğubayazıt İlçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında mahalle muhtarları ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirildi.

Ağrı'da Öze Dönüş Hamlesi

Ağrı'da Öze Dönüş Hamlesi / Özgür Politika Gazetesi

Ağrı'da 1963 yılından bu yana yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını iki kez yurtsever adaylar Urfan Alparslan ve Hüseyin Yılmaz kazandı. JİTEM elemanı olarak bilinen şimdiki AKP'li Belediye Başkanı Hasan Arslan, bir kez daha aday.

Ağrı Adayları Çalışmlarını Aralıksız Sürdüyorlar


BDP Ağrı belediye eş başkan adayları seçim çalışmalarına ev toplantıları ile devam ediyor. Fatih Mahallesi Yıldız Sokak'ta yapılan ev toplantısına çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Ağrı Eş Başkanı Halef Keklik ve BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay katıldı.

7 Şubat 2014 Cuma

BDP Patnos 2. Seçim Bürosu Açılışını Yaptı

 2.SEÇİM BÜROMUZUN AÇILIŞINA BİR ÇOK YURTTAŞIMIZ KATILDI. AÇILIŞTA KISA BİR KONUŞMA YAPAN EŞ BAŞKANIMIZ SAYIN FECRİ ASLANKAN

Nehir Kenarındaki Ağrı'da İçecek Su Yok!

 AĞRI (DİHA) - Ağrı’da Murat Nehri kenarında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri içecek su bulamıyor. Yaz kış sularının akmadığını dile getiren mahalleli, su ihtiyacını itfaiyenin taşıdığı su ile karşılıyor.

Ağrı’da Murat Nehri kenarında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki küme evlerde yaşayan yurttaşlar su bulamıyor. Mahalleli su ihtiyacını belediyenin itfaiye aracıyla getirdikleri suyla karşılıyor. Çeşmelerin akmamasının nedeninin soğuk hava olmadığını belirten yurttaşlar, yaz-kış sularının akmadığını dile getirdi. Mahalleye ne yazın ne de kışın su verildiğini söyleyen Fatma Şahin, “Sularımız akmıyor. Ne yazın ne de kışın biz su görmüyoruz bu çeşmelerden. Bu su derdinden dolayı rezil olduk. Bu itfaiyenin getirdiği su içilmiyor. Hepsi paslıdır. Hastalarımız var. Suyun içinde kum çıkıyor. Bu suyu hiç kimse içemiyor. Çok zor durumdayız” dedi.

Ez Kurdistanî Me Kampanyasına Katılan Ağrılılar

Ağrıdan Ez kurdistanî me / Min kurdistanî m (Ben Kürdistanlıyım) kampanyasına katılan hemşerilerimiz.