10 Temmuz 2014 Perşembe

Kutsal mekanlar belediye tarafından elden geçiriliyor

Doğubayazıt Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından mezarlıkların çehresi değişiyor.

Koçkıran mahallesinde bulunan şehir mezarlığında başlayan değişimin, diğer tüm mezarlıklarda süreceği öğrenildi.Şehir mezarlığında başlayan çalışmalar göz doldururken, tadilattan geçirilip boyanan mezarlık duvarları,  muhtelif yerlere yerleştirilen oturma bankları ve çöp kovaları, çadır tadilatları, onarılıp muslukları değiştirilen çeşmeler,   mezarlıklarda yaşanan değişimin,  gözden kaçmayan bir ufak aynası gibi duruyor.


Yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek çalışmalara ilişkin açıklama yapan Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı Rohat Özbay “ Kutsal Mekânlarımızdan olan mezarlıkların hak ettiği mertebeye ulaşabilmesi için Belediye Yönetimi olarak bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmalar kapsamında duvarların boyanması, bankların kurulumu, çöp kovaları gibi temel insani ihtiyaçları giderdik. Bunlar zorunlu ve kısa vadede yapılması gereken çalışmalarımız içerisinde yer alıyor. Değişimi toplamda 17 olan diğer tüm mezarlıklarda da sürdüreceğiz. Toplamda 14 olan mahallemizin tamamında taziye evi yapımı, parselasyon ve yeni bir Şehir Mezarlığı da diğer hedeflerimiz arasında bulunuyor.” dedi.


Mezarlıklar Müdürlüğüne görevlendirilen Belediye Ziraat Mühendisi Vahit Demir ise Belediye yönetiminden aldıkları talimatlar doğrultusunda, kutsal mekanlar olan mezarlıkların değişip dönüştürülmesi çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını, ilk etapta Şehir Mezarlığındaki küçük ancak zorunlu olarak yapılması gereken çalışmalarla işe başladıklarını, ilçemizde bulunan 17 mezarlığın hak ettiği mertebeye ulaşması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirtti.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder