3 Temmuz 2014 Perşembe

İl Özel İdaresi'nin iş makinesi AKP yöneticisinin emrinde

AĞRI (DİHA) - Taşlıçay'da İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi AKP İlçe Yöneticisi Alican Çapar'ın şahsi meralarına yol götürmede kullanılıyor.


Ağrı'nın Taşlıçay (Avkevir) ilçesinde AKP Yöneticisi Alican Çapar'ın meralarına yol götürülmesi için İl Özel İdaresi adeta seferber ettirildi. Düzmeydan köyünde çalışma yapan İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesini zorla Aşağı Dumanlı (Gelduşa Jêrê) köyünün güneyinde bulunan ve hiçbir şekilde ulaşımın olmadığı alana yönlendirenin ise AKP İlçe Başkanı İsmet Taşdemir olduğu öne sürüldü. Buna tepki gösteren BDP'li İl Genel Meclisi üyesi Reşat Aslan ise söz konusu alana giderek gazetecilere açıklamada bulundu.

İş makinesinin çalışma yaptığı alanın çok tehlikeli olduğuna vurgu yapan Aslan, "İş makinesi operatörünün hayatı hiçe sayılarak, özel işlerde kullanılıyor. Peki burada devrilip uçurumdan aşağı giderse bu gencin hesabını kim verecek. AKP İlçe Başkanı İsmet Taşdemir, ilçe kaymakamının sürülmesini kullanarak, tüm kurumları tehdit ederek, 'Bakın kaymakamı nasıl sürdüysem sizi de sürerim' deyip, iş yaptırıyor. Tüm halkımıza sesleniyorum buna karşı çıksınlar. Bu operatörün hayatı tehlikededir. Her an uçurumdan yuvarlanabilir. Bunun peşini bırakmayacağım. Bir sürü köy yolunun yapımı dururken, iş makinesini kendi işlerinde kullanıyorlar. Tüm ilgili yerlere, başta valilik olmak üzere bunu götüreceğim. Tüm halkımızı da bu keyfi uygulamalara karşı duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder