22 Temmuz 2014 Salı

DTK'den Doğubayazıt'ta toplantı

AĞRI (DİHA) - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) genel kurul hazırlıkları kapsamında Doğubayazıt'ta geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdi.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yapacağı kongre ve son siyasal sürece ilişkin Doğubayazıt Belediyesi toplantı salonunda geniş katılımlı halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya DTK Daimi Meclis üyeleri Osman Özçelik ve Hüseyin Barış, DÖKH aktivisti Mervan Yıldız, Diyar TUHAD-DER Başkanı Derya Us, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Mehmet Karadağ, HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Ali Çakan, DBP PM üyesi Talat Aktaş, Doğubayazıt Belediyesi eş başkanları Delal Tekdemir ve Rohat Özbay, DBP Diyadin ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

'Rojavadaki direniş devrimini örnek alacağız'

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Derya Us, Kürt halkının oturup rahat nefes aldığı hiçbir dönemin olmadığına ifade ederek, ne pahasına olursa olsun ulusal bir duygu ile ortaklaşılacağını belirtti. Us, "Bugün IŞİD terör örgütü Kobanê'ye saldırmakta, bir yandan da Hür Dava Partisi diye bir canavar Amed'de halkımıza saldırmakta. İki taraftan da farklı canavarlar çıkıp iki taraftan da bizim yapmak istediğimiz önderliğimizin projesini boşa çıkarmak istiyorlar. Rojava'daki direniş devrimini bizler örnek alacağız. DTK çalışması inşa çalışmasıdır. Biz özerkliği inşa çalışmalarında tabandan tavana anlayışını esas ele alacağız. Siz seçeceksiniz, sizin seçtiğiniz kişi yapacak. Siz söz sahibi olacaksınız. Ana amacımız budur" dedi.

Konuşmaların ardından Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan DTK genel kurulu için seçilecek olan delegelerin önerisi alındıktan Doğubayazıt Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine geçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder