3 Temmuz 2014 Perşembe

Doğubayazıt'ta Şırnak Cezaevi'ndeki ihlallere karşı yürüyüş

AĞRI (DİHA) - TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilciliği, Şırnak T Tipi Cezaevi'ndeki hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.


TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilciliği, Şırnak T Tipi Cezaevi'ndeki keyfi uygulamalara dikkat çekmek amacıyla dernek binasından İnsan Hakları Anıtı önüne yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Belediye Eş Başkanları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, BDP İlçe Eş Başkanı Fatma Oral, belediye meclis üyeleri, tutsak yakınları ve yurttaşlar katıldı. "Bijî berxwedana zindana", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Zindanlar kapatılsın tutsaklara özgürlük" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, "Siyasi tutsaklara özgürlük, tecride son" pankartı ile "Cezaevlerindeki sorunların çözümü cezaevlerinin kapısının açılması ile olur", "tedavi engeli cinayettir, cinayetleri durdurun", "İçeride dışarıda hücreleri parçala", "Zindanlarda tabutlar çıkmaya devam ediyor" yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüşün ardından kitle adına açıklamada bulunan TUHAYD-DER Temsilcisi Mehmet Bozkurt, devletin diyalog süreci çerçevesinde somut adım olarak ölüme terk edilmiş hasta tutsakları serbest bırakması gerektiği çağrısı yaptı. Bozkurt, "Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bulunan siyasi tutsak arkadaşlarımız, türlü uygulamalara maruz kalmaktadır. Bu uygulamaları doğru bulmadığımız gibi, bu süreçte herkes elini vicdanına koymalı ve sürecin ruhuna yaraşır bir tutum içinde olmak gerekir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder