31 Temmuz 2014 Perşembe

Doğubayazıt'ta IŞİD'e ve Türk askerlerine kınama

AĞRI (DİHA) - DBP ve HDP Doğubayazıt ilçe örgütleri, Rojava sınırında bir kadının askerlerin tecavüzüne uğraması ile IŞİD çetelerinin Rojava saldırılarını kınadı.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde DBP ve HDP ilçe örgütleri, Türkiye ile Rojava sınırında bir kadının askerler tarafından tecavüze uğraması ile IŞİD'in Rojava'ya yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Belediye Meydanı'nda açıklama yapan HDP İlçe Eş Başkanı Ali Çakan, Rojava devriminin ortaya koyduğu halkların eşitlik taleplerinin yaşam bulmasının, emperyalist güçleri harekete geçirdiğini dile getirdi. Rojava devrimine yönelen IŞİD çetelerinin bu emperyalist güçler ve devletlerce desteklendiğini ifade erden Çakan, Türkiye'den IŞİD'e giden desteği kesmek için canlı kalkan olan halkın saldırıya uğradığını hatırlattı.

'Sen IŞİD çetesi misin?'

Türkiye ile Rojava sınırında bir kadın yurttaşın askerler tarafından karakola alınıp toplu tecavüze uğradığını hatırlatan Çakan, "Sormak lazım sen Türk askeri misin IŞİD çetesi misin? Askeri savcıları ve cumhuriyet başsavcılarını göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup, Rojava ile dayanışma için kurulan çadırın yanına ikinci bir çadır daha kurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder